Nova vest
Fudbal 94

19.7.2024.

22:56

Partizan "porodio" pobedu u 90+3' – Saldanja spasilac!

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Napretka kao "gosti" u Humskoj rezultatom 1:0 u okviru 1. kola Superlige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Gol vredan tri boda postigao je Mateuš Saldanja u trećem minutu nadoknade.

Partizan je do pobede došao sa igračem više pošto je Simović u 69. minutu pokazao Milošu Tošeskom direktan crveni karton, zbog opasnog starta nad Đurđevićem.

Pogledajte trenutak odluke broj jedan - isključenje igrača Napretka.

Brojčano slabiji gosti, u ovom meču domaćini, nisu izdržali, ostali su bez daha, i na kraju su, uprkos velikom naporu, poklekli pred sam kraj dodatnog vremena.

Trenutak odluke broj dva - gol Saldanje.

Da su ekipe ostale brojčano poravnate veliko je pitanje da li bi Stanojevićev tim uopšte slavio jer do gola maltene nije pokazao igru dostojnu vicešampiona države i učesnika kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

Nije ovo, jasno, bio Partizan kakav želi Stanojević, kakav žele navijači. Tromo, jalovo, bezidejno, sporo, sve je bilo onako kako ne treba da bude sa igrom crno-belih. 

A pred vratima je kijevski Dinamo, koji će se usrećiti ako mu se suprotstavi ovakav Partizan.

Superliga, 1. kolo

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)
Strelac: Saldanja 90+3
Stadion: Partizana
Sudija: Novak Simović

Crno-beli su krenuli silovito, Šćekić je već u 3. minutu pogodio prečku, potom su i gosti zapretili, ubrzo zatim i Kalulu, ali je taj buran početak brzo pao u zavborav i zamenilo ga je dugo zatišje.

Rasplamsalo se tek u drugom poluvremenu.

Tandem Napretka Karaklajić - Bastajić mučio je defanzivce Partizana, ovaj potonji je mogao dva puta da zatrese mrežu i da se proslavi. Jednom mu je šut skinuo Jovanović, a prilikom druge šanse, još bolje, se ušeptrljao, amaterski izveo udarac u trenutku kada je bio sam.

Partizan je u toj situaciji pogledala sreća.

Starsport

Napredak je delovao solidno, organizovano, motivisano, bolje od Partizana u drugom poluvremenu međutim jedan nesmotren potez skupo ih je koštao.

Tošeski je zasrljao za loptom, otvorenim đonom pogodio Đurđevića i srušio koncepciju svog tima. Preostali deo meča bile su Viktorije pred golom Kruševljana, jalove doduše. Stanojević je izvršio svih pet izmena, uveo Natha, Severinu, Stjepanovića, još u poluvremenu Nikolića i Zahida, ali do gola Saldanje crno-beli praktično nisu iskreirali gol-šansu.

Delovalo je da Napredak može izaći sa bodom iz Humske.

I onda, kao toliko puta do sada, Saldanja se stvorio na pravom mestu, pokupio "otpadak" od šuta Natha, i smestio loptu u mrežu, na radost solidnog broja navijača na južnoj tribini, kao i onih na zapadnoj (jedine tribine koje su bile otvorene za ovaj meč).

Partizan se mučio, Partizan je, na kraju, pobedio i upravo će samo trijumf da se pamti sa ovog meča.

Meč iz Humske mogli ste da pratite uz LIVE BLOG na B92.net.

Završeno

19:57

SEMAFOR
Saldanja 90+3
  NAP   PAR  
  0 : 1  

22:56

Kraj - pobeda Partizana!

Pobeda Partizana, "porodili" su je igrači crno-belih tek u 90+3. minutu preko Saldanej koji je bio u pravo vreme na pravom mestu i matirao golmana Kruševljana Savića.

Napredak - Partizan 0:1, u 1. kolu Superlige.
 

22:53

90+3' Gol!

Saldanja, a ko bi drugi, postiže gol i verovatno donosi pobedu Partizanu. Stjepanović je u začetku ključnog napada sjajnim pasom u srce kaznenog prostora pronašao Natha, ovaj malo oklevao pa šutirao, a Saldanja pokupio loptu iz nepsoredne blizne gola Napretka.

22:52

90+2' Saldanju niko ne prati

Sve je Brazilac uradio sam kako treba, ubacio loptu na peterac međutim tamo nije bilo nijednog njegovog saigrača da samo postavi nogu.

Uzdasi u Humskoj.
 

22:51

Igraće se još pet minuta

Još toliko nade za Partizan da dođe do gola, da kruniše inicijativu...

22:50

90' Prvi žuti karton

Nikola Vukajlović iz Napretka je prvi igrač kojem je Simović pokazao žuti karton.

22:49

89' Izmena kod Napretka

Krstić - Ostojić je poslednja izmena kod Napretka. Odličan posao je obavio Krstić večeras.

22:43

85' Opsada gola Napretka

Gotovo svi igrači iz Kruševca su se sjatili u svoj kazneni prstor, tu su koncentrisani i brane se od napada Partizana. Dva puta su sada zapretili crno-beli, međutim nijednom to nisu bile dovoljno izgledne pozicije da se matira golman Napretka.
 

22:42

82' Jalovi Partizan

Ni silni ulaci ofanzivaca sa klupe nisu promenili igru Patizana u zoni pred golom Napretka. I dalje crno-beli bez šanse za gol u drugom poluvremenu. Kruševljani odolevaju sa igračem manje.

22:31

72' Natho na terenu

Još izmena pravi Stanojević, svih pet je sada izvršio - nema kud nego da naredi potpunu ofanzivu sa igračima takvog kalibra. U igri su sada Natho, koji menja Arijagu, i Stjepanović umesto Trifunovića.

Kod napretka Stojiljković je ustupio mesto Ignjatoviću.

Podeli:

Komentari 94

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Da li je ovo početak kraja?

Direktor Telegrama Pavel Durov uhapšen je u Francuskoj i optužen zbog načina na koji je vodio svoju platformu, a u istoj nedelji društvena mreža Ilona Maska zabranjena je u Brazilu.

Tportal

20:00

7 h

Novo Sport Video Menu