Nova vest
Fudbal 12

18.7.2024.

17:35

Stanojević pred početak Superlige: "Meni je sutra život"

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je pred duel sa Napretkom da je Napredak ozbiljna ekipa sa ozbiljnim trenerom, i da je to ekipa koja igra dobar fudbal.

Izvor: Beta

FK Partizan

"Napredak je ozbiljna ekipa sa ozbiljnim trenerom. Igraju dobar fudbal i ne druga motivacija pred sutrašnji duel nam nije potrebna", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Partizan će sutra igrati protiv Napretka u prvom kolu Super lige Srbije. Napredak je nominalno domaćin, ali se meč igra na stadionu Partizana u Humskoj, zbog radova na terenu Napretka.

"Imam jasnu sliku ko će igrati i jasan plan. Nisam siguran kako ćemo izgledati. Kasnimo u nekim stvarima, nismo odradili sve treninge kompletni, imali smo malo vremena za pripreme, tako da ne znam kako ćemo izgledati", dodao je trener crno-belih.

On je rekao i da svi igrači osmi od ranije povređenog Marka Živkovića konkurišu za tim, a da će posle popodnevnog treninga znati u kakva je situacija sa "rovitim" Gajasom Zahidom, koji je radio smanjenim intezitetom.

Stanojević je rekao i da mladi napadač Dušan Jovanović "neće ići na pozajmicu" i da će konkurisati za ekipu.

"Gledali smo utakmice Napretka koje su odigrali na utakmicama u Sloveniji. Imamo neki sliku, ali videćemo da li je to to. Ozbiljno smo se spremili, poštujemo ih", rekao je Stanojević.

Partizan će utorak igrati protiv Dinama iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Prirodno je da neko razmišlja o tom meču. Ja kao trener još uvek ne, meni je sutra život. Stvarno tako mislim. Ja i igrači smo fokusirani na Napredak. Ima ko se bavi Dinamom", rekao je Stanojević.

Stanojević je rekao i da svi treneri na startu sezone redukuju minutažu Bibrasu Nathu, ali da se on posle izbori za startnih 11.

"Dobro je radio na pripremama. Zavisi od njega kako se pokaže i koliko će nam doneti. U svakom slučaju, veliki je profesionalac, nije propustio nijedan trening i drago mi je da imamo takvog igrača", rekao je Stanojević.

Stanojević je ovog leta preuzeo Partizan i ovo će mu biti drugi mandat na klupi Partizan, a treći ukupno, pošto je nosio crno-beli dres kao igrač.

"Nemam osećaj kao kad sam se vratio prvi put. Tada je prošlo deset godina, sada samo dve. Videću kakav ću osećaj imati kada izađem na teren, osećam se kao da nisam ni odlazio. Ako jug bude pun, to je za nas velika stvar. Svaki igrač u Partizanu mašta da kada da gol otrči ka jugu. Nadamo se pozitivnoj energiji", zaključio je Stanojević.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu