Nova vest
Fudbal 0

14.7.2024.

15:15

Stojić: Zvezdaši su se uželeli fudbala, očekujemo ih na Marakani

Fudbaler Crvene zvezde Nemanja Stojić rekao je da očekuje da će navijači crveno-belih u subotu doći u velikom broju na utakmicu prvog kola Superlige Srbije.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Šampion igra protiv Jedinstva sa Uba koja na stadionu "Rajko Mitić", a susret počinje u 20 časova.

Stojić, koji se u Zvezdu vratio u letnjem prelaznom roku iz TSC-a, naveo je da je "izuzetan je osećaj ponovo biti u Crvenoj zvezdi".

"Upoznajem se još sa novim saigračima i zahtevima trenera, tako da koliko je lepo, isto tako je na neki način i naporno, jer je sve novo i moram da se adaptiram" rekao je Stojić za klupski sajt.

Stojić se osvrnuo na način rada trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića.

"To je sigurno važno, da motri i da gleda, zato što će sve nas učiniti boljim. Sigurno da je već dokazao da je izuzetno kvalitetan trener, tako da nastojimo da upijamo i slušamo njegove zahteve, jer će sigurno da nas učine i boljim igračima i svakako boljom ekipom, što znači da ćemo biti na visini zadatka ove sezone", naglasio je Stojić.

On se prisetio svog prvog mandata u Zvezdi.

"Bio sam već ovde i znam kako je nositi Zvezdin dres, tako da jeste težak, pre svega zbog navijača. Svaka utakmica mora da se pobedi, moraju da se osvajaju trofeji, svestan sam toga i da nisam spreman, ne bih bio ovde", dodao je Stojić.

Stojić je bio deo reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, zbog toga nije bio sa Zvezdom od početka priprema.

"Odradio sam dva treninga pred utakmicu protiv Zenita. Nisam imao dovoljno vremena da se uklopim i usvojim sve zahteve, sigurno da je bilo nekih propusta, međutim verujem da će kako vreme bude odmicalo biti sve bolje i bolje. Veliko je iskustvo igrati protiv kluba kao što je Zenit i protiv takve ekipe, koja ima izuzetne pojedince. Meč je bio zahtevan, ali mi je drago što je to bila moja prva utakmica od povratka u Zvezdu i što smo osvojili trofej", rekao je Stojić.

Istakao je Stojić da je spreman za izazove koji Zvezdu očekuju u predstojećoj sezoni.

"Verujem u sebe i u svoj kvalitet. Vredno radim svakog dana, ispunjavam obaveze, tako da sam miran što se toga tiče. Sigurno da znam šta se očekuje od mene i kada sam dolazio šta sam razgovarao sa ljudima iz kluba i sa trenerom, tako da sam spreman da odgovorim na sve zahteve", dodao je Stojić.

Osvrnuo se i na period karijere kad nije proveo u Zvezdi.

"Kao mlad igrač jako je teško da se udje u prvi tim, pogotovo kada su se pravili rezultati, kakvi su bili u tom periodu. Morao sam da idem obilaznim putem, ali opet to je jednostavno stvar karaktera da li jesi ili nisi taj. Iz godine u godinu sam se trudio da pre svega donosim dobre odluke, budem vredan, poštujem sebe i svoju karijeru i onda su se kockice same slagale. Zadovoljan sam napretkom u poslednjih par godina, a kako sam napredovao tako su dolazile i nagrade", naglasio je.

Stojić se prisetio vremena kada je bio na pozajmici u Grafičaru.

"Mnogo bitan period je bio proveden u Grafičaru, gde sam izgradio karakter. Možda je i dugo trajalo jer sam tamo bio tri godine, ali smo beležili uspehe. Mislim da sam izgradio karakter kroz te tri godine, kaljenja i igranja u B timu, tako da verujem da Grafičar može da bude od velike pomoći za mlade igrače da se pronadju i da spoznaju svoj karakter".

On smatra da je reprezentacija Srbije napravila veliki uspeh plasmanom na EP.

"Što se tiče reprezentativnog fudbala čast je da predstavljaš svoju zemlju na velikom takmičenju. Sam uspeh je što nismo bili toliko godina, pa smo otišli posle 24 godine. Veliki rezultat smo napravili, odlaskom tamo, dobro smo igrali, ali nismo došli do većih rezultata. Sve u svemu mogu da budem zadovoljan i nadam se da ću i u nastavku karijere biti pozivan da igram za reprezentaciju", poručio je Stojić.

Ponovo će reprezentativac Srbije imati priliku da nastupa u istom timu sa Lukom Ilićem.

"Sigurno da smo se uželeli i jedan i drugi. Igrali smo zajedno u omladincima, on je posle toga otišao u inostranstvo, napravio izuzetan transfer. Tu su nam se putevi razdvojili, ali smo ostali u kontaktu. Kada je trebao da dodje u TSC, ko god da me je pitao, ja sam hvalio. Sigurno da mi znači kao pojava na terenu, jer je izvanredan igrač, sa mnogo kvaliteta, a van terena jer je sjajan momak, normalan, prizeman, kulturan, tako da je fenomenalno imati takvog igrača pre svega na terenu i prijatelja u svlačionici", dodao je Stojić.

Stojić je poslao poruku navijačima pred početak sezone.

"Sigurno da navijači očekuju Ligu šampiona, što je i naš cilj. Vredno radimo na pripremama, da se što bolje spremimo za plej-of. Uz to trofeji nacionalnog prvenstva i Kupa Srbije su primarni ciljevi. Želimo da otvorimo prvenstvo na pravi način i da idemo korak po korak, uz verujem sjajnu podršku navijača. Jedva čekam da uživam u atmosferi, koju samo oni mogu da prirede, a prilika za to je već utakmica protiv Jedinstva. Siguran sam da su se zvezdaši uželeli fudbala i da će u velikom broju doći na stadion", zaključio je Stojić.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Prodat je za 35.000 dolara

Heritage Auctions je prodao prototip Nintendo PlayStation kontrolera za 35.000 dolara, a u pitanju je jedan od najređih komada hardvera iz gejming istorije.

B92

11:00

3 h

Novo Sport Video Menu