Nova vest
Fudbal 50

10.7.2024.

16:36

Partizan u finišu meča ispustio pobedu protiv Lokomotive

Fudbaleri Partizana odigrali su 1:1 protiv ekipe Lokomotive iz Moskve poslednju pripremnu utakmicu pred start nove sezone u Superligi Srbije.

Srđan Novaković
FK Partizan

Crno-beli su vodili od 30. minuta posle gola Mateusa Saldanje, dok je izjednačenje domaćima došlo u poslednjem 93. minutu, kada je Bojan Kovačević postigao autogol. 

To ipak nije poremetilo i pokvarilo generalni utisak sa ovog meča, a to je da su fudbaleri Partizana odigrali jednu dobru utakmicu, koju su kontrolisali tokom većeg dela meča. 

Najbolje su delovali izabranici Aleksandra Stanojeviča na ovom meču, ako sagledamo pa gotovo sve pripremne utakmice. 

Ako se nastavi u ovakvom ritmu sigurno je da navijače Partizana očekuju dobri rezultati kako u Superligi, tako i u evropskim okvirima. 

FK Partizan

Stanojević je na teren izveo gotovo najjači sastav, koji će verovatno i početi prvi utakmicu Superlige.

Posle uvodne terenske inicijative fudbalera Lokomotive, gde su posle pet minuta imali veliku šansu za gol. 

Fudbaleri Partizana su posle te prilike domačeg tima uspostavili ravnotežu po pitanju poseda lopte, pa su u narednih desetak minuta i više imali veći posed lopte. 

Crno-beli koji su na ovom meču igrali u bordo-plavoj varijanti imali dva šanse za gol. Prvu preko Nikole Antića koji je u devetom minutu iz slobodnog udarca zapretio golu koji je branio Matrijuškin. 

Nije puno vremena prošlo do nove šanse za Partizan. Akcija je tekla preko Alda Kalulua koji je brzo poslao pas ka Gohu, koji je otišao malo u desno, pa nije mogao da na najbolji način pošalje loptu ka golu Lokomotive. 

Delovao je Partizan dobro u tim trenucima, ali Lokomotiva uprkos terenskoj inicijativi došla do prilike za gol, međutim pokušaj Rakova je otišao preko gola. 

Uspeo je Partizan da naplati svoju dobru igru posle tačno pola sata igre. 

Uigrana akcija crno-belih, gde je izveden aut sa desne strane, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Mateus Saldanja, koji je uspeo da sačuva loptu pored trojice igrača Lokomotive i potom savlada golmana domaćih. 

Lokomotiva je malo podigla nivo igre, Partizan se svesno povukao, imali su gosti šansu ali nisu došli do izjednačenja.

Mogao je Partizan da duplira svoju prednost pred kraj prvog dela igre, ali je posle tečne akcije gostiju Kalulu poslao loptu pored gola Lokomotive. 

Posle toga je glavni sudija meča označio kraj prvog dela meča, koji je protekao u dobroj igri i vođstvu ekipe Aleksandra Stanojevića. 

Na startu drugog poluvreme trener crno-belih je izvršio nekoliko promena. 

Imali su domaći više loptu u posedu u drugom delu igre, što je bilo i očekivano s obzirom kako se završilo prvo poluvreme. 

I tu je Partizan pokazao određenu disciplinu u igri na obe strane terena, a posebno u defanzivi. 

Pretio je Partizan iz kontri i polukontri, preko Antića sa leve strane, koji je sjajno kombinovao sa svojim saigračima i tako probijao odbranu Lokomotive. 

FK Partizan

Najbliži golu je Lokomotiva bila u 76. minutu, kada je odbrana Partizana delovala malo smušeno, međutim spretna reakcija Aleksandra Jovanovića je bila dobra, uspeo je da pokupi loptu pred gol linijom. 

Đorđe Jovanović je u drugom delu nastavka utakmice zamenio jedinog strelca Mateusa Saldanju i momentalno uneo energiju u napad crno-belih. 

Nekoliko puta je novi stari napadač Partizana zapretio golu crno-belih, ali su pokušaji bili slabi za golmana Lokomotive. 

I taman kada su svi mislili da će crno-beli odneti pobedu sa ovog meča, probio je po desnoj strani fudbaler domaćih poslao loptu u peterac, gde je Bojan Kovačević nespretno reagovao i loptu poslao u sopstvenu mrežu i tako doneo izjednačenje. 

Odmah posle tog gola glavni sudija meča je odsvirao kraj susreta. 

Partizan se posle ove utakmice vraća za Beograd, gde će odraditi finalni deo priprema pred novu sezonu koja kreće 20. jula kada će Partizan u prvom kolu Superlige gostovati ekipi Napretka. 

Tok utakmice mogli ste pratiti putem našeg LAJV BLOGA.

Završeno

13:09

Direktan prenos meča

13:09

Semafor
Kovačević 90+3 – Saldanja 30
  LOK   PAR  
  1 : 1  

16:52

16:34

Kraj meča

Na kraju je utakmica završena rezultatom 1:1. 

16:31

90+3' Gol za Ruse

Lokomotiva je izjednačila u poslednjem napadu, autogolom Bojana Kovačevića. 

16:30

90+1' Slab udarac

Novi napad Partizana, sada je pokušaj Jovanović, ali je posle dodavanja a Jurćevića uputio slab udarac. 

16:24

90' Nadoknada

Još tri minuta. 

16:23

89' Opasan napad

Možda i najbolja šansa za Lokomotivu koja je otišla pored gola Jovanovića, domaći su pripretili posle kornera, ali je pokušaj napadača ruske ekipe otišao pokraj gola Partizana. 

16:21

85' Stjepanović u šansi

Sada Partizan napada iz kontri, opet je Severina povukao napad, malo je oklevao sa predajom lopte, koja je došla do Mateje Stjepanovića, a mladi fudbaler Partizana i sa centralne pozicije na ivici kaznenog prostora, fudbalski iz prve šutirao, ali je lopta išla pravo u golmana Lokomotive. 

16:16

82' Šteta

Sjajno je Đorđe Jovanović povukao napad Partizana, dodao je loptu ka Ksanderu Severini, ovaj je lepo video da se srpski napadač ubacuje i poslao mu loptu u prostor, ali je defanzivac Lokomotive ipak bio spretniji u tom trenutku. 

Podeli:

Komentari 50

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu