Nova vest
Fudbal 6

5.7.2024.

16:20

Radnički iz Kragujevca u Leskovcu igra Superligu

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog u novoj sezoni Superlige igraće svoje utakmice kao domaćini na stadionu u Leskovcu.

Izvor: B92.Sport

Miloš Bogovac
Srđan Stevanović/Starsport

Od ranije je poznato da će ekipa Feđe Dudića na istom mestu ugostiti i rivala u Evropi, u okviru kvalifikacija za Ligu Konferencije, zbog rekonstrukcije kragujevačkog dotrajalog objekta "Čika Dača".

Iz Radničkog je za B92.sport potvrđeno da će ekipa i superligaške mečeve, do daljeg, igrati kao domaćin na stadionu koji koristi FK "Dubočica".

Pored Leskovca, čelnici Kragujevčana su kao opciju za domaćinstvo razmatrali i stadion Badnjevca, ali i onaj u Gornjem Milanovcu koji je isprva i prijavljen Superligi, međutim konačna odluka je, ipak, stadion Leskovca.

Superliga Srbije startuje 20. jula.

Radnički će u prvom kolu ugostiti pančevački Železničar.

Starsport/Peđa Milosavljević

Potvrđeno nam je takođe i da će OFK Beograd igrati svoje mečve kao domaćin u Zaječaru, takođe zbog toga što staro zdanje na Karaburmi ne ispunjava ni minimalne uslove za takmičenje najvišeg ranga.

Bilo je spekulacija da stadion u Zaječaru još uvek nema upotrebnu dozvolu, međutim iz OFK Beograda kažu da oko toga nema nikakvih problema.

Podsetimo, još dve superligaške ekipe igraće kao domaćini naredne sezone van svog stadiona - IMT i novajlija u ligi Tekstilac iz Odžaka.

Tim sa Novog Beograda bi svoje mečeve kao domaćin trebalo da igra na stadionu Voždovca, za sada to još nije definitivno, dok će Tekstilac ugostiti rivale u istorijskoj prvoj sezoni u eliti, na novosadskom "Karađorđu".

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu