Nova vest
Fudbal 33

3.7.2024.

20:48

Partizan iz ralja poraza u pobedu – Jovanović junak u penal seriji VIDEO

Fudbaleri Partizana savladali su moskovski Dinamo nakon boljeg izvođenja penala u meču "Bratskog kupa" u prestonici Rusije, nakon što je u regularnom delu bilo 2:2.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Dinamo je vodio 2:0, bio je bolji u većem delu utakmice, znatno bolji, propuštao šanse, ali je Partizan, na kraju, nekako, uspeo da se izvuče i golovima Nikolića u 88. minutu i Šćekića u 90. izbori penal seriju.

Rusi su inače golove postigli u 76. i 87. minutu.

Na penal ruletu golman Aleksandar Jovanović sebi je prišio etiketu junaka meča, kao nebrojeno puta prethodne sezone, skinuo je dva penala igračima Dinama i omogućio svom timu, naravno uz strelce golova sa "kreča", pobedu koju je malo ko na stadionu mogao da vidi.

Zapravo, golman Partizana odbranio je tri udarca sa 11 metara igračima moskovskog tima, dva istom igraču, pošto je udarac Skopinceva sudija ponovio jer je čuvar mreže crno-belih nepropisno intervenisao.

I u ponovljenom pokušaju, Jovanović je čitao udarac ruskog fubalera, koji je drugi put pormenio straniu. Jovanović je, ipak, i tada prozreo nameru igrača Dinama.

Za Partizan, golove sa penala dali su Natho, Živković, Nikolić i Đorđe Jovanović.

Otuda, na kraju, osmesi na licima crno-belih i trenera Stanojevića koji, ruku na srce, može da bude zadovoljan samo pobedom sa ovog meča. Jer, mnogo toga je škripalo u igri beogradskog tima, odbrana je delovala nesinhronizvano, neuigrano što su obilato koristili igrači iz navale Dinama.

Dva puta su se našli u velikim prilikama u prvom poluvremenu, oba puta su promašivali zicere, tada ni Jovanović nije morao da interveniše, ali je imao mnogo sreće u oba navrata.

Pre kraj poluvremena domaći su pogodili i prečku gola Partizana.



Sve propušteno u prvom poluvremenu, Dinamo je nadoknadio u nastavku sa dva gola u 76. i 87. minut, delovalo je za pečat na trijumf, meutim pravo niotkuda usledila je reakcija Partizana i dva gola kojim su anulirali minus i poništili sve loše što su uradili do tada.



Crno-belima će u finalu rival biti bolji iz meča OFK Beograd - CSKA.

Podeli:

Komentari 33

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu