Nova vest
Fudbal 1

29.6.2024.

17:14

Zvezda predstavila pojačanje – novi Korejac stigao u Beograd

Crvena zvezda je predstavila novo pojačanje, a radi se o Jong Vu Seolu, fudbaleru iz Južne Koreje.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FK Crvena zvezda

Seol potpisao ugovor na tri godine uz mogućnost produžetka sradnje na još jednu, saopštila je Zvezda na svom zvaničnom sajtu.

Reč je o reprezentativcu Južne Koreje koji pokriva poziciju levog beka i koji je zadužio broj 66, dok "šestica" ide u vlasništvo In Bom Hvanga.

Pun utisaka po potpisivanju ugovora sa crveno-belima bio je Seol koji je pokazao i da je dobro upućen u Zvezdinu istoriju.

"Ovo je moj prvi transfer u karijeri i srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu. Svestan sam da imamo dobar tim sa mnogo sjajnih igrača, hoću da se pokažem i cilj mi je da pomognem ekipi, kako u odbrani, tako i u napadu. Svestan sam da mi je prioritet odbrana, tako da ću čuvati leđa našim ofanzivnim igračima. Znam dosta o klubu, moj dobar prijatelj je In Bom Hvang i pričali smo već o Zvezdi, istoriji i kulturi koja je ovde. Rekao mi je sve najbolje o Zvezdi i Srbiji i veoma sam uzbuđen što sam ovde. Znam i da Zvezda ima fantastične navijače, tako da jedva čekam da zaigram pred njima i da se upoznamo. Takođe, znam i da je Zvezda 1991. osvojila Ligu šampiona, što je velika stvar. Što se mene tiče, želim da osvojim duplu krunu sa klubom, ali i da igram Ligu šampiona", podvukao je Seol.

Seol je rođen 5. decembra 1998. godine u Ulsanu i standaradan je reprezentativac Južne Koreje. Pokriva jednako dobro obe bekovske pozicije, a čitavu profesionalnu karijeru je do sad proveo samo u Ulsanu za koji je  odigrao 156 utakmica i postigao osam golova.

Proglašen je za najboljeg mladog igrača lige 2021, godinu dana kasnije je bio deo tima koji je osvojio Azijske igre, da bi se potom našao u idealnom timu šampionata Južne Koreje.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Motociklizam

Markes produžio ugovor sa Gresinijem

Španski motociklista Aleks Markes produžio je ugovo sa ekipom Gresini koja se takmiči u Moto GP šampionatu, prenela je italijanska ekipa.Markes je produžio ugovor sa Gresinijem na dve godine.

Beta

21:08

9 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu