Nova vest
Fudbal 0

28.6.2024.

21:59

Održana 30. akcija “Crveno-bela krv” – prikupljeno 667 jedinica krvi

U četvrtak i petak 27. i 28. juna 2024. godine je organizovana tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi po 30. put u organizaciji Crvene zvezde i Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Izvor: FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

Akcija je sprovedena pod već prepoznatljivim imenom "Crveno-bela krv". Zvezdaši su pokazali veliko humano srce te su tokom dva dana prikuplili 667 jedinica krvi.

‍"Na stadionu “Rajko Mitić” je bio najveći odziv zaljubljenika u crveno-bele boje, pa je tako 456 navijača doniralo krv. Armija zvezdaša je bila uz one kojima je pomoć najpotrebnija i u Bijeljini (33 jedinice krvi), Trebinju (32), Sarajevu (19), Doboju (19), Banjaluci (20), Prokuplju (69) i Somboru (5)", piše na sajtu kluba.

Drugog dana akcije delegacija FK Crvena zvezda na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i operativnim direktorom Markom Petrovićem je podržala i učestvovala u akciji “Crveno-bela krv”.

"Pokazalli su Zvezdaši, kao i mnogo puta do sada, da nisu podrška samo na tribinama, već i u važnim životnim bitkama i da je Crvena zvezda velika porodica! Zvezda je kao znak pažnje simboličnim poklonima, u vidu vaučera u “Delije šopu” i Zvezdinom majicom, izrazila zahvalnost svima koji su donirali krv", piše na sajtu kluba.

"Naglašavamo da je ovo period godine kada je veliki deficit davanja krvi, te je veoma važno da se baš sada svi oni koji žele da doniraju krv odazovu, jer je reč o kritičnom vremenu, kao i da jedna jedinica krvi može da spasi i do tri života", dodaje se.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu