Nova vest
Fudbal 3

25.6.2024.

13:43

Navijači Partizana: "Zahtevi nisu ispunjeni, pozivamo nadležne da se izjasne"

Navijači Partizana saopštili su da nisu ispunjeni njihovi zahtevi da rukovodstvo fudbalskog kluba crno-belih podnese ostavke.

Izvor: Tanjug

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nekoliko hiljada navijača crno-belih protestvovalo je 16. juna u centru Beograda zahtevajući smene u Partizanu, na prvom mestu generalnog direktora Miloša Vazure i predsednika u ostavci Milorada Vučelića.

Organizatori protesta su tada najavili i da će protiv rukovodioca kluba biti podnete krivične prijave.

Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika crno-belih je prethodno uputilo "Apel za slobodan Partizan". U Apelu se, izmedju ostalog, traže neopozive ostavke svih rukovodećih organa kluba, kao i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i ostavke svakog od 41 predstavnika.

"Predali smo Apel i zahteve ispred više desetina hiljada navijača Fudbalskom savezu Srbije, Skupštini i Vladi Republike Srbije, uz postavljeni ultimatum da se na dostavljene zahteve odgovori u roku od sedam dana. U razgovoru sa državnim organima, dobili smo uveravanja i potvrdu da će se na zahteve odgovoriti i to pismenim putem. Pošto je rok istekao, a odgovora i dalje nema, pozivamo nadležne institucije da se u najkraćem roku izjasne. U suprotnom, bićemo primorani da ponovo potražimo odgovore na ulici", navodi se u saopštenju navijača Partizana organizovanih u grupi "Grobari Jug".

U saopštenju se tvrdi da je više od 90 bivših igrača "crno-belih" i 26.000 navijača potpisalo ili podržalo "Apel za spas Partizana".

Navijači Partizana su još jednom zatražili da se oglase i članovi Skupštine Partizana za koju pristalice "crno-belih" tvrde da je nelegitimna. Pristalice "crno-belih" su ponovile i da traže neopozive ostavke rukovodstva kluba.

"Ukoliko Apel ostane bez odgovora, pravdu ćemo potražiti uz korišćenje drugih metoda", dodaje se, između ostalog, u saopštenju navijača Partizana.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu