Nova vest
Fudbal 9

21.6.2024.

10:45

Puma zvanično u Zvezdi

Krilni napadač iz Paname Hose Luis Rodriges novi je fudbaler Crvene zvezde.

Izvor: FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda

Kako je saopštio beogradski klub, Rodriges je potpisao trogodišnji ugovor uz mogućnost nastavka saradnje na još jednu sezonu.

"Zaista sam mnogo srećan zbog prilike koja mi je ukazana, zahvalan sam klubu. Došao sam sa velikom željom i entuzijazmom. Imao sam priliku da igram u prvoj ligi Portugala, takođe sam debitovao i u španskoj Primeri. Igrao sam i na Svetskom prvenstvu u Rusiji sa reprezentacijom Paname i to prvi put u istoriji", rekao je Rodriges, poznatiji pod nadimkom Puma

On će u Zvezdi nositi dres sa brojem 19.

"Tip sam igrača koji pokriva celu stranu i takođe imam dobre karakteristike u ostalim segmentima igre. Došao sam sa željom da pobeđujem, osvajam titule, kao i da ostvarim velike uspehe. Želim da budem šampion sa Zvezdom", rekao je Rodrigez. On je otkrio kako je dobio nadimak Puma. "U mom gradu i zemlji su me prvi put tako prozvali, govorili su da sam veoma brz, od tada sam poznat po tom nadimku", naveo je. Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela rekao je da je dolazak Rodrigeza važan transfer, pošto igra na krilnim pozicijama i može podjednako dobro da igra na levom i desnom boku. "Posle odlaska Osmana Bukarija pozicija na desnoj strani je ostala upražnjena. Vrlo smo zadovoljni, jer smo potpisom Pume rešili pitanje te pozicije. Puma Rodrigez je veoma kvalitet igrač, dolazi iz Famalikaa. Igrao je u Španiji i za Sporting iz Hihona, a standardni je reprezentativac Paname. Verujem da će se brzo adaptirati na nove obaveze, Crvenu zvezdu kao klub i da će ostvariti od lične rezultate i pružati najbolje partije", naveo je Puma.

Rodriges je rođen 19. juna 1998. godine u glavnom gradu Paname.

Profesionalnu fudbalsku karijeru počeo igrajući za Ćoriljo u Panami, a od 2016. godine je u evropskom fudbalu kada je pojačao Gent kao pozajmljen igrač, a ubrzo ga je belgijski klub i otkupio.

Nastupao je za Istru, Alaves B, Deportivo Lugo i Sporting iz Hihona, dok je 2022. godine prešao u Famalikao.

Za reprezentaciju je odigrao 48 utakmica i postigao šest golova.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu