Nova vest
Fudbal 0

29.5.2024.

14:32

Mijailović: Bari je uspomena za ceo život

Na današnji dan pre 33 godine, fudbaleri Crvene zvezde osvijili su u Bariju Kup šampiona.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Tim povodom oglasio se i predsednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović.

"Svakom Zvezdašu je taj dan jedna velika uspomena, meni posebno jer sam doživeo nešto o čemu su maštali mnogi fudbaleri i generacije iza nas", izjavio je predsednik Crvene zvezde povodom 33 godine od osvajanja titule prvaka Evrope.

Crveno-beli su 29. maja 1991. godine, na stadionu Sveti Nikola u Bariju, u finalu tadašnjeg Kupa šampiona savladali Olimpik iz Marselja rezultatom 0:0 - 5:3 penalima.

"Pred utakmicu i tokom samog susreta je vladao konstantni stres, ali je posle usledila erupcija oduševljenja. Ne mogu opisati osećaj kada čujete da ceo stadion peva 'Đurđevdan'", rekao je Mijailović, prenosi zvanični sajt kluba.

U saopštenju se navodi da Zvezdin karavan upravo na ovaj datum započinje put, a prvi grad koji će posetiti delegacija "crveno-belih" je Bar.

"Postala je već tradicija godinama unazad. Želimo da našim navijačima koje imamo i van Beograda, pružimo priliku da vide i slikaju se sa čuvenim trofejom, koji je pre 33 godine stigao u naše vitrine. Karavan obilazi celu državu, region, a počeće u Crnoj Gori", dodao je predsednik Crvene zvezde.

Mijailović je istakao da se nada da će ovaj uspeh biti samo motivacija budućim generacijama.

"Nadam se da će ovaj klupski uspeh uticati na nadolazeće generacije i dati im motiv da i oni jednog dana mogu doći do tih visina, jer smatram da je želja najveća pokretačka snaga i da je moguće ostvariti sve ako ste uporni", zaključio je Mijailović.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu