Nova vest
Fudbal 62

28.5.2024.

8:20

Radonjić odjavio reprezentaciju – dok je Piksi selektor, ne želi da igra za Srbiju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi bi trebalo da u utorak saopšti spisak od 26 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo.

Izvor: Telegraf.rs

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Kako prenosi "Telegraf.rs", na spisku neće biti Nemanje Radonjića, koji trenutno nastupa u Majorki na pozajmici iz Torina.


Kako navode, Radonjić je odlučio da odjavi reprezentaciju i da ne igra za Srbiju sve dokle god je selektor Dragan Stojković Piksi, a razlog je taj što nije zadovoljan statusom koji ima.

Radonjić je potvrdio da je ona istinita.

"Tačno je, to je moja odluka", rekao je Radonjić za "Telegraf.rs".

Radonjić je bio standardni reprezentativac Srbije od dolaska Dragana Stojkovića na mesto selektora.

Njega nije bilo na poslednjem spisku, kada je u martu Srbija igrala prijateljske utakmice protiv Rusije i Kipra, a igrao je i slabije za klub u Španiji.

Ipak, našao se na širem spisku na kojem je bilo 35 igrača, pošto je počeo standardnije da igra u svom klubu, gde je upisao 14 nastupa za polusezonu.

Radonjić je na kraju odlučio da se više ne odaziva na pozive reprezentacije dokle god je Dragan Stojković Piksi na mestu selektora.

Evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula je prvo na kojem će naša reprezentacija učestvovati posle 24 godine.

Srbija je u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Prvi meč naš tim igra 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske.

Podeli:

Komentari 62

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Prevarant. Ne znam zašto bih mu verovao"

Ari Emanuel, jedan od najmoćnijih ljudi u industriji zabave, kritikuje Sema Altmana iz OpenAI-ja, nazivajući ga "prevarantom", ispitujući rizike i korist veštačke inteligencije i zalažući se za njenu regulaciju.

Zimo

8:15

3 h

Novo Sport Video Menu