Nova vest
Fudbal 13

12.5.2024.

14:20

Vidić: Reprezentacija je odradila dobar posao, verujem u plasman u drugu fazu

Nekadašnji srpski reprezentativac i kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić je govorio za britanske medije.

Izvor: The Times

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

On je u razgovoru za "Tajms" prokomentarisao aktuelne teme, reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, kao i trenutnu situaciju u Premijer ligi.

Vidić je zadovoljan je rezultatima reprezentacija Srbije.

"Reprezentacija je odradila dobar posao. Imamo igrače poput Mitrovića, Jovića, Vlahovića, Tadića, ali ako pogledate širu sliku, srpski fudbal ne raste i gubi konekciju sa navijačima. Želim da napravim tim ljudi, koji su dobri u različitim aspektima, kako bi pomogli razvoj srpskog fudbala. To je više strast nego bilo šta drugo", započeo je Vidić.

Uskoro je na programu Evropsko prvesntvo u fudbalu, gde se Srbija plasirala posle dve decenije.

"Na Svetskom prvenstvu u grupi sa Brazilom i Švajcarskom nismo se plasirali u drugu fazu, ali smo postigli više golova u grupi od Brazila. Problem je bio u odbrani. U kvalifikacijama za Evro isto je bilo. I dalje postižemo golove sa Mitrovićem, Vlahovićem, Tadićem, ali postoji problem u odbrani i nadam se da će selektor rešiti ovu situaciju. Verujem da smo mi, uz Engleze, ti koji bi trebalo da se plasiramo u drugu fazu, sa talentom koji imamo."

Prokomentarisao je i današnje defanzivce.

"Mislim da je fudbal postaje sve ofanzivniji i treneri su pozitivniji. Pogledajte koliko smo golova imali u polufinalima i četvrtfinalima Lige šampiona. Čini se da su timovi počeli igrati za taj jedan dodatni gol. Za navijače je to vrlo dobro. Ali, za mene, pronalaženje ravnoteže između odbrane i napada je i dalje važno. Ako pogledate, i dalje Mančester Siti, Arsenal i Liverpul imaju najbolje odbrane u ligi."

Pohvalio je Mikija van de Vena, igrača Totenhema.

"Volim da pričam o mladima. Mikiju van de Venu. Brz je, snažan i dobar u vazduhu i ima sposobnosti da se zaista poboljša. Dvojica iz Arsenala, Saliba i Gabrijel, se dobro snalaze. Gledajući ih, osećam da vole odbranu i žele da sačuvaju mrežu. Sviđa mi se mentalitet koji pokazuju. I partnerstvo. To je važno. Arsenal ove sezone nije primio mnogo golova, a kada su otišli na megdan Sitiiju i nisu primili gol – to je bio iskaz Arsenala kao tima. Da žele osvojiti trofej. Ne samo da igraju lepo. Mislim da je to dobro. Napokon!"

Kako deluje Junajted danas?

"Ono o čemu sam pričao u ovom intervjuu može se preneti na klub. Sve dolazi odozgo naniže. Posebno vrednosti. Za novi menadžmentn je sjajno što je Junajted u ovoj situaciji u kojoj jeste – ali je dobro za njih da vide sposobnost igrača. Gotovo da mogu da vide najgore od Mančester Junajteda. Gledam Ser Džima Retklifa, on je veoma uspešna osoba u svojim poslovima i to nije slučajno. Ima toliko ljudi pod njegovim menadžmentom i razume važnost strukture, mentaliteta i kulture. Gledajući spolja, mislim da on pokušava da postavi pravi menadžment na pravim mestima i stvori kulturu pobedništva. Mislim da svi čekaju da Mančester Junajted ponovo počne da pobeđuje. Ne samo navijači Junajteda", zaključio je Vidić.

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Razotkriveni su

Hiljade pedofila koji preuzimaju i dele sadržaj o seksualnom zlostavljanju dece (CSAM) moglo bi biti identifikovano zahvaljujući logovima malvera za krađu informacija koji su procurili na dark vebu.

Informacija.rs

10:00

1 h

Gejming

Bilo kuda, AI svuda

Sve više kompanija u industriji video-igara koristi alate veštačke inteligencije za izradu delova koda, vizuala ili čak celih igara.

Zimo

8:15

2 h

Novo Sport Video Menu