Nova vest
Fudbal 9

7.5.2024.

11:40

Nađ objasnio eksplozivnu izjavu: "Bio je lapsus!"

Albert Nađ neće po dobrom pamtiti debi sa Vojvodinom, ali nema vremena za osvrtanje na taj susret.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

U sredu od 16 časova, Partizan gostuje Napretku u Kruševcu i Nađ je naglasio da jedino pobedom igrači mogu da izbrišu negativan utisak sa prošlog meča.

Ipak, šef struke crno-belih pokušao je da objasni izjavu koju je dao posle poraza od Vojvodine, kada je rekao da je "cilj Partizana ove sezone bilo drugo mesto".

"Povodom utakmica protiv Vojvodine bih nešto rekao na početku. Napravio sam lapsus, kada sam rekao da je pre početka sezone bilo zacrtano da budemo drugi. Sve je to bilo ne u nervozi, nego u nekoj situaciji koja nije bila prijatna posle poraza od Vojvodine. Mislio sam na jednu stvar, a rekao nešto sasvim drugo. Onog momenta kada smo ušli u plej-of i kada smo već imali ozbiljan zaostatak za Zvezdom, naravno taj cilj je bio da zadržimo to drugo mesto, jer nam to donosi izlazak u kvalifikacije ua Ligu šampiona. Čisto da kažem ono što jeste, jer je bilo malo nekih polemika oko toga šta sam rekao", kaže Nađ.

Iskusni stručnjak kaže da ne pamti ovakvu situaciju, da ekipi ide tako loše.

"Na sreću kada sam bio u Partizanu nisam bio u ovakvoj situaciji, ali da u Španiji. Trener sve pokušava, ali kada izađeš na teren, sve ono što trener govori i govorio je ostaje samo odluka na terenu i mislim da je to najbolje. O taktičkim stvarima nisam mogao da razgovaram sa trenerima, ja lično. Saldanja može da promaši milion šansi, ali mi bismo na taktičkom planu mogli bolje. Ako promaši nema veze, doći će, ima kvalitet. Bio je odsutan dva meseca, nije kakav je bio pre povrede. Moramo da imamo strpljenje i da mu svi pomegnemo. Nadamo se da će doći od sledeće utakmice na nivo od pre povrede", dodao je trener Partizana.

Za sada, vide se problemi u defanzivi.

"Moramo da počnemo da se branimo od napada, da drugačije ulazimo u presing, da znamo kada. Osnovni problem je naš vezni red, imaju mnogo kvaliteta, ali možda bi morali da budemo čvršći, direktniji, da osvojimo svaku loptu. To nismo videli protiv Vojvodine, svaka druga lopta je bila u njihovim nogama i vrlo brzo su radili transformaciju pasa, Seri je pravio probleme desno. Zato smo hteli da usmeravamo loptu na drugi deo terena, nismo uspeli. Pokušaćemo da osujetimo Napredak i da naše najbolje stvari doteramo do perfekcije. Kritike su sastavni deo, mi nemamo nikakav problem, svestan sam da će hvaliti kada su tu rezultati i suprotno. Verujem u ekipu i sebe, kao i vama što kažem, vi ste sastavni deo ovog cirkusa ovde, imate pravo. Nemam pravo da kritikujem nekoga sa tribina ako protestuje", zaključio je Nađ.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu