Nova vest
Fudbal 4

22.3.2024.

10:10

Pogledajte kako su Brazilci odveli Robinja na robiju VIDEO

Umesto da postane naslednik velikog Pelea, Robinjo je ponižen odveden na izdržavanje kazne od devet godina zatvora.

Izvor: Index.hr

Profimedia/Reinaldo Campos/AGIF

Bivši napadač Real Madrida, Manester sitija i Milana, koga su kao klinca zvali "novi Pele", osuđen je u Italiji zbog grupnog silovanja 22-godišnje Albanke.

Zločin se dogodio 22. februara 2013. u noćnom klubu u Milanu, a uz Robinja i njegovog prijatelja Rikarda Falka, devojku su silovala još četvorica muškaraca.

Silovanje je trajalo između 30 i 50 minuta u garderobi noćnog kluba.

Robinjo je izbegao robiju u Italiji jer Brazil nema sporazom o ekstradiciji sa tom zemljom, međutim, u sredu je Vrhovni sud njegove domovine odlučio da mora da služi kaznu.

Uhapšen je noćas u zgradi u kojoj živi u Santosu, te je odveden u Savezni sud gde je ostao u pritvoru.

Gnusni detalji zločina

Prema presudi italijanskog suda, Robinjo je "pokazao apsolutni prezir prema žrtvi dok ju je izlagao brojnim poniženjima i teškom seksualnom nasilju".

Obrazloženje prvostepene presude, koja je kasnije potvrđena, pre šest godina objavila je italijanska novinska agencija ANSA.

U njemu se otkriva niz gnusnih detalja nedela za koje su na po devet godina zatvora osuđeni Robinho i samo jedan počinitelj Rikardo Falko, dok identitet preostale četvorice nije poznat.

Sud u Milanu je u novembru 2017. prvostepanom presudom kaznio Robinja i Falka zbog "seksualnog napada i grupnog silovanja".

Brazilski fudbaler je u vreme kada je izvršio zločin igrao za Milan.

Robinjo je potvrdu presude čekao na slobodi, uprkos tome što je osuđen za težak zločin.

U pritvoru nije bio zato što brazilski zakon brani izručenje državljana te zemlje u drugu državu, a u vreme izricanja presude Robinjo je bio u Brazilu.

Odveo suprugu kući, pa se vratio i silovao devojku

Sutkinja koja je predsedavala većem koje je donelo presudu u obrazloženju odluke navodi da je donesena nakon "detaljne procene ličnosti oštećene i počinitelja nedela".

Zločinu je prethodila rođendanska zabava u mondenskom milanskom "Sio kafeu".

Žrtva je bila tamo sa dve prijateljice na rođendanskoj zabavi, kada je videla Robinja sa suprugom i njegove prijatelje, za koje je potvrdila da ih zna od ranije.


Njeno društvo tada je otišlo, a Robinjo je ženu s kojom ima dvoje dece (mlađi sin tada mu je imao tek godinu i deset meseci) odveo kući, nakon čega se vratio u klub.

Silovatelji su tada devojci nudili alkohol sve dok, kako tvrdi "nije postala nemoćna da im se odupre".

Nakon toga su je, potvrđeno je rekonstrukcijom, odveli u ostavu noćnog kluba i tamo "iskorištavajući njeno pijano stanje, s njom izvršili brojne i uzastopne seksualne odnose, usprkos negodovanju žrtve".

Prema presudi, Robinjo i Falko pokazali su "potpuni prezir prema mladoj ženi, podvrgli je brojnim ponižavanjima i činovima teškog seksualnog nasilja".

"Robinjo se smejao dok je silovao"

U obrazloženju nadalje piše da su pri tome komunicirali "hladno i bešćutno, pri čemu su pokazali nepogrešive znakove nedostatka morala i saosećanja prema žrtvi.

Optuženi su se pri tome nekoliko puta glasno smejali i tako dodatno pokazali potpunu nebrigu za stanje u kojem je žrtva.

Sud je prihvatio nalaze ginekološkog i psihijatrijskog veštačenja žrtve, prema kojima su na njoj vidljivi fizički znakovi i psihičke posledice silovanja.

"I tokom njenog svedočenja bilo je evidentno da je traumatizovana, govori tiho i oseća stid zbog svega što je prošla".

Robinjova odbrana temeljila se na tome kako nema dokaza da žrtva nije pristala na seks i da je dobrovoljno konzumirala alkohol.

Fudbalerov advokat je na suđenju pročitao izjavu njegovog klijenta u kojoj tvrdi da se ne oseća krivim zbog dela za koje je nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora.

Robinjo je uoči odluke Vrhovnog suda Brazila istakao da su ga Italijani osudili jer su rasisti i da se to ne bi dogodilo da je belac.

Podeli:

Komentari 4

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu