Nova vest
Fudbal 6

27.10.2024.

8:56

Ančeloti se teši: "Poslednji put kad smo izgubili 0:4 od Barse, uzeli smo titulu"

Trener madridskog Reala Karlo Ančeloti ne gubi nadu u povoljan ishod prvenstvene trke uprkos teškom porazu od najvećeg rivala pred domaćom publikom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Realu je ovo bio drugi poraz u sezoni, prvi im je naneo Lil Ligi šampiona, ali je ovaj brodolom protiv Katalonaca ipak neuporediv sa bilo kojim koji je bio i koji će doći.


Madriđani su rastureni u paramparčad i to samo nekoliko dana pošto su priredili feštu protiv Borusije iz Dormunda u Ligi šampiona, kada su postigli pet golova u drugom poluvremenu.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Barsa je međutim neka potpuno druga dimenzija, nešto sa čime se Ančeloti i njegovi igrači još nisu susreli. Ovakav šamar nisu očekivali.

"Bio je ovo drugačiji meč nego protiv Lila. Nismo igrali dobro tog dana, dok smo se danas borili. Rezultat ne pokazuje ono što se zaista dešavalo na terenu", pokušao je Ančeloti da opravda ubedljiv poraz svog tima. Dodao je da je plan pred utakmicu koji je postavio bio dobar.

Italijanski strateg ne misli da je poraz od večitog rivala toliko bitan za ishod šampionske trke. Veruje da Real može uzvratiti udarac u nastavku sezone.

"Poslednji put kada smo izgubili 0:4 od Barselone osvojili smo i La Ligu i Ligu šampiona", aludirao je Italijan na meč iz 2022. godine kada su gosti identičnim rezultatom šokirali "Bernabeu", tada golovima Pjera Emerika Obamejanga, Ronalda Arauha i Ferana Toresa.

Real je tada ipak uzeo titulu u Španiji i podigao trofej Lige šampiona pobedom nad Liverpulom u finalu.

"Ovo nas boli i za nas je ovo težak i komplikovan trenutak, ali nećemo odustati", poručio je Ančeloti.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu