Nova vest
Fudbal 0

25.10.2024.

18:04

Navijači PSŽ napravili skandal – tužbe spremne, meč se prekida?

Francuska platforma za striming i emiter utakmica francuskog fudbalskog prvenstva, DAZN saopštila je da oštro osuđuje homofobične pesme i da će se pobrinuti da takve pesme ne budu u mečevima koje bude reprizirala.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

DAZN će "skinuti sve diskriminatorske slogane u reprizama utakmica uz oštre osude homofobičnih pesama", navodi se u saopštenju.

Platforma garantuje, u skladu sa zakonom, da "neće emitovati takve komentare", dodaje se u saopštenju u čiji je uvid imala agencija AFP posle najavljene tužbe organizacije STOP-homofobiji.

Ta organizacija je najavila tužbu protiv DAZN-a za uvrede i podsticanje homofobične mržnje, zbog ponovnog emitovanja homofobičnog skandiranja snimljenih tokom utakmica francuskog prvenstva Lige 1.

Tokom utakmice Pari Sen žermena (PSŽ) i Strazbura na stadionu Parka prinčeva, navijači pariskog kluba su tokom deset minuta skandirali homofobične slogane.

Tužilaštvo u Parizu otvorilo je istragu, dok su vlasti saopštile da planiraju prekid utakmice u slučaju takvog skandiranja.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu