Nova vest
Fudbal 0

25.10.2024.

15:21

Venger brani Siti: Pravila o FFP moraju da se menjaju VIDEO

Arsen Venger, bivši menadžer Arsenala, stao je na stranu Mančester sitija koji se suočava sa 115 optužbi za kršenje pravila o FFP.

Izvor: B92.Sport

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Šampion Engleske je pod optužbom da je kršio pravila o Finansijskom fer-pleju (FFP) od 2009. do 2018. godine, a očekuje se da će narednih meseci biti poznato više o tome šta će se dogoditi sa "građanima".

Venger, koji je imao velikih uspeha kao menadžer londonskog kluba, pri stavu je da se pravila u Premijer ligi moraju menjati.

"Osećam da se pravila o FFP u Premijer ligi moraju menjati. Jer sada imaju konkurenciju u drugim ligama, koje su promenile svoja pravila. Ne možete da poverujete da je klub kao Mančester siti optužen zbog kršenja 115 različitih stvari u fudbalskoj sezoni. Ne verujem u to. Premijer liga je već izgubila prvi slučaj sa njima. Ne znam ih, ne mogu da im sudim. Samo mislim da 115 optužbi protiv fudbalskog kluba deluje kao da smo u međunarodnoj administraciji", kaže Venger. 

On smatra da je kranji čas da se nešto uradi po pitanju promene pravila.

"FFP pravila moraju da se promene i uproste. Čelnici Sitija su stigli i nisu se suočili ni sa kakvim praviulima FFP, isto kao ni Čelsi. Da, Čelsi je kupovao i igrače iz mog Arsenala, kupovali su šta su hteli jer nije bilo pravila o FFP", izjavio je Venger.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Srpski fudbal

Ko posle Ilieva? Niko

Još jedan od poteza prinudne uprave Partizana je bio da se raziđu sa dosadašnjim sportskim direktorom crno-belih Ivicom Ilievim.

Mozzart Sport

17:00

36 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Sunovrat Mercedesa

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita.

Tanjug

12:23

5 h

Novo Sport Video Menu