Nova vest
Fudbal 0

22.10.2024.

22:14

Arteta ima recept za "crvenilo"

Mikel Arteta je svestan da nedisciplina u timu Arsenala mora da se dovede pod kontrolu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Ekipa sa Emirejtsa dobila je tri crvena kartona u poslednjih šest mečeva, a onaj na gostovanju Bornmutu proteklog vikenda (2:0), koštao ih je prvog poraza u sezoni, ali i od aprila.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Iako se o dalje diskutuje o tom isključenju Vilijama Salibe, statistika je porazna - ovo je bio 18. crveni karton igračima Arsenala otkako je Mikel Arteta preuzeo kormilo 26. decembra 2019.

To je šest više od sledećeg na listi, a prvi naredni crvene boje bio bi im 108. u Premijer ligi, čime bi izjednačili neslavan rekord Evertona.

Arteta ipak planira da taj problem sa "crvenilom" iskoristi da motiviše igrače pred mečeve sa Šahjtorom u Ligi šampiona i Liverpulom u nedelju u Premijer ligi.

"Ovo isključenje nas je ujedinilo. Igrači će pokazati zube boriće se protiv ove situacije. Igrači kažu, 'u redu, tako moramo da igramo, onda ćemo i da igramo'. Igrati sa desetoricom je problem. Ne može ovako da se nastavi. Imali smo takođe dva različita perioda kada je bilo mnogo crvenih, pa onda nijedan. Sada imamo tri zaredom. Na ovom nivou ne možemo da nastavimo da igramo sa desetoricom jer zadatak postaje nemoguć. Tako da moramo to da iskorenimo. Hajde da ovaj bol iskoristimo sutra", rekao je Arteta.

Pored Salibe, crveni kartoni proteklih nedelja pokazani su i Deklanu Rajsu i Leandru Trosaru. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu