Nova vest
Fudbal 2

22.10.2024.

11:24

Valensija dotakla dno – navijači divljali na ulicama, predsednik ne mari VIDEO

Valensija posle poraza od Las Palmasa u desetom kolu La Lige proživljava teške trenutke.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Slavni klub sa Mestalje poražen je kod kuće sa 3:2 i nalazi se na posldnjem mestu na tabeli sa velikim izgledima da se bori za opstranak u elitnom rangu.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Ne pamti se kada su popularni "šišmiši" bili u ovakvoj situaciji, a koliko je kriza duboka svedoči i podatak da je Las Palmasu ovo bila prva pobeda posle niza od 23 meča bez trijumfa. 

Trener Ruben Baraha, nekada i sam igrač Valensije, u teškoj je poziciji i uveliko se priča o njegovoj smeni.

Međutim, navijači smatraju da su koreni krize mnogo dublji i otuda su se okomili na upravu na čelu sa singapurskim vlasnikom Piterom Limom (71).

Posle poraza, usledili su neredi u okolini Mestalje. Na hiljade navijača se okupilo kako bi protestovalo protiv vlasnika, a posle meča su se zadržali pred stadionom i na obližnjem parkingu gde je došlo do nereda.

Policija je reagovala i rasterala ih, ali oni su se potom uputili ka sedištu kluba koje je u neposrednoj blizini stadiona. Sve se pretvorilo u pravi haos, a izveštaji navode da je bilo povređenih navijača i policajaca.

Lim je preuzeo Valensiju 2014. godine kada je otkupio 70,4 odsto akcija kluba, ali navijači nimalo nisu zadovoljni njegovom vladavinom.

Smatraju da je glavni uzrok propadanja Valensije. Ekipa je prošle sezone bila deveta, ali sada je daleko i od sredine tabele, a navijači se plaše najgoreg.

Situaciju dodatno pogoršava kriza sa finansijama pošto je klub usred gradnje novog stadiona koja je započeta pre 17 godina.

Ukupan trošak za gradnju stadiona trebalo bi da bude 300 miliona evra, a kapacitet 80.000, ali kako je kriza velika, pominje se da možda neće biti više od 50.000.

Valensija je šest puta bila državni prvak, a poslednji put 2004. 

Novi predsednik Fudbalskog kluba Partizan je Rasim Ljajić odlučeno je danas na skupštini kluba, a skupština je izabrala i novu upravu na današnjoj sednici."Imali smo sednicu. Izabran je novi privremeni organ. Nismo više mogli da krijemo. Uz mene će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović... Imamo velika sportska imena, finansijska. Ovu situaciju treba polako rešavati", izjavio je Ljajić, a preneo Mozzartsport.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu