Nova vest
Fudbal 0

20.10.2024.

21:29

Džons: Najvažnija je pobeda; Slot: Najteži meč do sada

Kurtis Džons, fudbaler Liverpla, presrećan je pošto je njegov gol odlučio derbi sa Čelsijem.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Jon Super

Liverpul je na Enfildu slavio sa 2:1 i tako potvrdio čelnu poziciju, posle osam kola ima bod više od šampiona Mančester sitija.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Džons je na neki način bio u centru pažnje, nad njim je načinjen penal koji je Mohamed Salah pretvorio u gol da bi mu se Egipćanin u nastavku revanširao asistencijom.

"Pobeda je najvažnija. Bio sam uključen u mnogo toga, ali sam srećan pre svega zbog pobede. Što se tiče gola, mogu da kažem da često ulazim pred gol, ali ovo je bio stvarno dobar finiš. Čim je Mo dobio loptu, krenuo sam u trk, lopta je malo odskočila, tako da sam morao da je dotaknem, srećom je ušla u gol", kaže Džons.

Penali i VAR su opet bili u fokusu. Jedan penal je dosuđen, drugi nije.

"Ja nikada ne padam. Osetio sam kontakt, oboren sam i to je bio penal. Što se tiče drugog, nisam dobro video. Znam da je bilo sudara, ali nisam pogledao snimak, tako da ne mogu ništa da kažem", poručio je Džons. 

Menadžer Liverpula Arne Slot ima deset pobeda u 11 mečeva, fantastičan start za njega.

"Mnogi mečevi bili su teški, ali ovaj možda i najteži zbog velikog broja kvalitetnih igrača koje oni imaju i strukture. Morali smo čvrsto da se borimo da bismo ih dobili. Branili smo se timski. Bio je to neviđen napor. Meč je postao težak jer je bilo nekoliko odluka koje po mom mišljenju nisu išle u našu korist, najgore je bilo pred odmor kod tog nedosuđenog penala. Otići na odmor sa 2:0 bila bi masivna razlika. Primili smo gol, ali smo uspeli da odgovorimo", poručio je Slot.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu