Nova vest
Fudbal 2

19.10.2024.

22:41

Autogol za slavlje Juventusa – crnogorski tinejdžer zaigrao uz Vlahovića

Fudbaleri Juventusa pobedili su Lacio 1:0 u 8. kolu Serije A i poravnali se sa Napolijem u vrhu tabele, uz meč više od ekipe Antonija Kontea.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Ekipa iz Torina je do pobede došla autogolom Španca Marija Gile u 85. minutu i tako, posle velikog pritiska i konstantne ofanzive, materijalizovala igrača više na terenu.

Domaći su od 24. minuta igrali sa viškom u polju posle isključenja Alesija Romanjolija zbog rušenja Pjera Kalulua u momentu kada je bio poslednji igrač odbrane.

Lakše je potom bilo "bjankonerima" ali su se dobro pomučili da upišu tri boda.

Srpski napadač Dušan Vlahović ni ovog puta nije imao sreće, iako je bio daleko najagilniji i najopasniji igrač domaćih sa šest udaraca ka golu rimskog tima.

Vrlo pokretljiv je bio Vlahović, permanentno opasan po gol gostiju, a najbliži postizanju pogotka bio je u drugom poluvremenu kada je posle centaršuta sa desnog krila pogodio prečku.

Nastavila se ofanziva ekipe Tijaga Mote, koji je u navalu ubacio i mlađanog Crnogorca Vasilija Adžića (18), kome je to bio debi za seniorski tim Juventusa. Ovaj "vunderkind" se dobro pokazao za vreme provedeno na terenu, ali je etiketu najzaslužnijeg za trijumf sebi prilepio Kabal, posle čijeg je centaršuta Gila vrlo nesmotrenom intervencijom poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Valja reći i da je kod ove akcije Vlahović bio pokretač, pošto je proigrao Kabala pre nego što je ovaj ubacio pred gol.

Juventus je i na ovom meču opravdao epitet najbolje odbrane u "ligama petice" - Motin tim je primio samo jedan gol u osam utakmica Serije A.

Serija A, 8. kolo
Đenoa - Bolonja 2:2 (0:1)
Pinamonti 73, 85 - Orsolini 37, Odgard 56
Komo - Parma 1:1 (0:1)
Paz 45 - Boni 20
Milan - Udineze 1:0 (1:0)
Čukvueze 13
Juventus - Lacio 0:1 (0:0)
Gila 85. ag

Nedelja
12.30 Empoli - Napoli
15.00 Leče - Fiorentina
15.00 Venecija - Atalanta
18.00 Kaljari - Torino
20.45 Roma - Inter

Ponedeljak
20.45 Verona - Monca

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu