Nova vest
Fudbal 0

19.10.2024.

16:35

Na današnji dan – Jovićevih pet golova na jednoj utakmici VIDEO

Pre tačno šest godina srpski napadač Luka Jović potvrdio je reputaciju golgeterske senzacije u dresu nemačkog Ajntrahta.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Aktuleni napadač našeg nacionalnog tima tada je odigrao sezonu karijere, a meč protiv Fortune pamtiće za čitav život - gostima iz Dizeldorfa dao je čak pet golova u pobedi od 7:1.

Bio je svetska sportska vest tog dana.

Jović je mrežu gostujućeg tima pogađao u 26, 34, 55, 69. i 72. minutu, a asistent kod prvog i trećeg gola mu je bio Filip Kostić. Treći Srbin koji je tada igrao u Ajntrahtu, Mijat Gaćinović, takođe je igrao svih 90 minuta.

Aktuelni napadač Milana je tada postao najmlađi fudbaler u istoriji Bundes lige koji je postigao pet golova na jednom meču - sa navršenih 20 godina i 300 dana!

Jović je u dresu Ajntrahta, zbirno, postigao 25 golova na 54 utakmice i sebi obezbedio transfer karijere - prelazak u madridski Real.

Od tada, karijera mu nije išla očekivanim tokom, vratio se iz Madrida u Ajntraht, potom je igrao i za Fiorentinu, odakle je sebi isposlovao potpis za još jednog evropskog giganta, ekipu Milana.

Luka danas nije ni bleda senka nekadašnje gol-mašine što ne znači da ga ponovo nećemo gledati u sličnim izdanjima.

I sam se na današnji dan prisetio svog blistavog momenta karijere - podelio je na svom Intsagramu svih pet pogodaka koje je postigao tog dana.



 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu