Nova vest
Fudbal 0

19.10.2024.

13:52

Gvardiola o Rafi, Novaku i Rodžeru: Tri genija!

Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, u novom serijalu podkasta Skaj Sportsa "Jedan na jedan", pričao je i o tenisu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Petr Josek

Tačnije o povlačenju sunarodnika Rafaela Nadala i uticaja igrača "velike trojke", kojoj Nadal pripada.

Nadal je nedavno objavio da će se zvanično povući u novembru, tokom finalnog turnira Dejvis kupa u Malagi.

Gvardiola kaže da je "pomalo tužan" što je Rafa odlučio da se povuče i što članovi "velike trojke" u kojoj su i Rodžer Federer i Novak Đoković polako silaze sa pozornice.

"Mislim da se to dogodilo jer je Rafa video da više ne može da se takmiči na nivou na kojem je bio dve decenije, ali ja se divim svoj trojici. Divim se istrajnosti "velike trojke" u svakoj sezoni, što su bili tu i nisu odustajali, vraćali se posle povreda. Divim im se, za mene su oni tri genija. Mnogo sam se trudio da naučim iz njihovog govora tela, iz toga kako se ponašaju u lošim trenucima, koliko su jaki mentalno i naravno, divio se telentu i veštinama. Sva trojica će nedostajati, mada Novak još može da igra i uživa", kaže Gvardiola.

Strateg Mančester sitija dodaje da je posebno obraćao pažnju kada su se suočavali saproblemima.

"Uvek sam obraćao pažnju na to kako teniseri gledaju lopticu i kako se ponašaju u određenim momentima. Takođe želim da vidim kako oni koji su izgubili reaguju u narednim meču".

Đoković je jedini još koji se bori od članove velike trojke, pa tako i Pep Gvardiola ostaje jedini u Premijer ligi iz kruga stručnjaka poput Arsena Vengera, Žozea Murinja i Jirgena Klopa.

"Kada ste tu devet godina i postanete najstariji u fudbalu... Jirgen je umoran, a kada nema rezultata menjate menadžera, tako da je jednostavan odgovor na to. Pobeđivali smo, inače ne bih bio ovde. Ovde morate da pobeđujete. Ovo je jedini posao gde ljudi očajnički traže da vas smene. To je naša profesija i to morate da prihvatite", zaključio je Gvardiola. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu