Nova vest
Fudbal 2

19.10.2024.

10:13

Ten Hag: Ferguson je Junajted

Čelnici Mančester junajteda na čelu sa Džimom Retklifom, nedavno su doneli odluku da sa platnog spiska sa liste klupskih ambasadora skinu Aleksa Fergusona.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Mark Pain / Alamy Live News

Odluka je, blago rečeno, šokirala fudbalsku javnost, a to je navodno učinjeno u pravcu smanjenja enormnih klupskih troškova.

Menadžer Mančester junajteda, Holanđanin Erik ten Hag, uoči meča sa Brentfordom na Old Trafordu od 16 časova, dao je svoje mišljenje na pomenutu temu i značaju koji ime Aleksa Fergusona ima u svetu fudbala.

"Naravno da će takva odluka imati uticaja na nas. Ser Aleks je Mančester junajted. On je izgradio Junajted i doveo nas tu gde smo sad, to utiče na nas. S druge strane, mi znamo i ser Aleks zna, to je ono što on želi. On želi da vidi kako Mančester junajted pobeđuje i siguran sam da će uvek biti dostupan za savet. Trebaće nam, definitivno, u kratkom periodu, kao što je i bilo u ovih dve i po godine otkako sam ovde. Jedno je sigurno, nema kluba na svetu gde su očekivanja tako velika, kao što je u Mančester junajtedu. To je postavka od ere ser Aleksa i mi ostali koji smo došli posle njega moramo sa tim da se nosimo", kaže Ten Hag.

U 11 godina po odlasku Fergusona, nije bilo mnogo razloga za radost, jer nije osvojena nijedna titula u Premijer ligi.

"Trenutno ne možemo da postignemo standarde koje je on postavio, ali smo ipak osvajali trofeje. Setite se, pre šest godina, klub nije osvajao trofeje, tako da se polako vraćamo. Vraćamo se, ali još nismo sasvim tu. Želim da pobedim u svakoj utakmici i da svaka sezona bude uspšna, uz trofeje, titule. To su očekivanja koje je Ferguson postavio u ovom klubu", zaključio je Ten Hag.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Alfa Romeo "menja ploču"

Sve više proizvođača odustaje od ranije zacrtanih ciljeva koji se tiču prelaska na potpuno električna vozila - poslednji u nizu koji se "pokajao" je Alfa Romeo.

B92

9:19

3 h

Aktuelno

Ma ko je rekô da Netflix propada?

Profit producentske kuće i striming servisa Netflix je u trećem kvartalu 2024. porastao za 41 odsto međugodišnje na rekordnih 2,36 milijardi dolara, što znači da zarada po akciji iznosi 5,4 dolara.

Tanjug

7:59

4 h

Novo Sport Video Menu