Nova vest
Fudbal 0

16.10.2024.

23:50

Varan: "Kako sam igrao 11 godina sa jednim kolenom"

I dalje mnogi ne mogu da se oporave posle odluke Rafaela Varana da se oprosti od aktivnog igranja fudbala.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ASH ALLEN

Francuski štoper je poslednjih sezone sve slabije mogao da isprati jak ritam utakmica u Premijer ligi, pa je zbog toga odlučio da prihvati poziv Seska Fabregasa i pređe u ekipu Koma. 

Ipak se nije naigrao ni u ekipi u Seriji A, pa je na kraju odlučio da okonča svoju karijeru. 

"Nadao sam se da ću nastaviti da igram, ali kada sam se prvi put povredio 11. jula shvatio sam da je gotovo. Znao sam, nije to bio ozbiljan problem, ali činjenica da je to bilo levo koleno bio je znak. Moje levo koleno moralo je da 'kompenzuje' desno od 2013. godine i zahvaljujući njemu sam uspevao da pronađem balans. A, kada ti levo koleno kaže da mu je dosta nošenja tereta, moraš da ga poslušaš", rekao je Varan u intervjuu za Ekip.

Varan nije hteo da tokom karijere govori o svojim problemima sa povredama koji su mu pravili dosta problema. 

"Ponekad sam sebi govoroio:'Kako bi tek bilo sa dve noge...' Sve to shvatam olako, ali i zato što sam imao ovaj problem, stvorio sam svojevrsnu 'umetnost'. Godinama nisam uklizavao. Čekao bih pravi trenutak kada da uđem u duel, kada da stanem, da ubrzam ili da krenem da trčim pre napadača... Ne bih to uspeo da nije bilo ovog kolena. Od 20. godine igram sa Damoklovim mačem koji je visio iznad mog desnog kolena. Ono je postalo jako vremenom, ali manje pokretno, a moje levo koleno je činilo sve što je imalo veze sa snagom. Kako sam igrao 11 godina sa jednim kolenom? Uz mnogo truda, odricanja, brige i učenja da se upravlja ravnotežom".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Real stao na stranu Mbapea

Fudbalski klub Real Madrid podržao je svog igrača Kilijana Mbapea, nakon što su švedski mediji preneli da je francuski reprezentativac prijavljen za silovanje.

Beta

23:43

2 h

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

5 h

Novo Sport Video Menu