Nova vest
Fudbal 3

16.10.2024.

9:07

Kantona besan na Junajted: "Vreća go*ana"

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Erik Kantona oštro je reagovao na vest da je ser Aleks Ferguson otpušten iz kluba sa "Old Traforda".

Izvor: Klix.ba

Profimedia

Najvećem treneru u istoriji kluba okončan je višemilionski ugovor za dužnost globalnog ambasadora.

Novi suvlasnik Junajteda Džim Retklif, direktor hemijskog konglomerata INEOS, obavestio je 82-godišnju legendu Junajteda da neće više biti na platnom spisku kluba.

Ferguson će ostati na poziciji neizvršnog direktora u klubu, dobrodošao na svaku Junajtedovu utakmicu.

Čuveni Škot je jedan od 250 zaposlenih koji su proglašeni tehnološkim viškom u klubu s Old Traforda u procesu sistematizacije koju sprovodi Retklifov tim.

"Ser Aleks Ferguson bi trebalo da bude u mogućnosti da radi šta god želi u klubu do svoje smrti. Kakav nedostatak poštovanja. To je apsolutno skandalozno. Ser Aleks Ferguson će biti moj šef zauvek! Sve ostale bacam u veliku vreću gova*a", napisao je Kantona na Tviteru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eric Cantona (@ericcantona)

Ferguson je doveo Kantonu u Junajted iz Lidsa 1992, a Francuz je do 1997. godine postigao 82 gola u 185 utakmica, te je osvojio pet titula prvaka i dva FA Kupa.

Ferguson je vodio Junajted od 1986. do 2013, kada se penzionisao. Smarta se jednim od najboljih trenera svih vremana.

A osvojio je najviše trofeja u istoriji fudbala. Tokom 26 godina na Old Trafordu osvojio je 38 trofeja, uključujući 13 Premijer liga i dve Lige šampiona.

Posebno je cenjen zbog poverenja koje je ukazivao mladim igračima, pre svega onima iz Junajtedove akademije, a upravo je "Klasa 1992" (Bekam, Gigs, Skols, braća Nevil, Bat) koju je on lansirao jedan od zaštitnih znakova kluba.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu