Nova vest
Fudbal 0

11.10.2024.

20:31

Drakonska kazna za Notingem – 900.000 evra zbog tvita

Fudbalska federacija Engleske sankcionisala je premijerligaša Notinem Forest sa skoro 900.000 evra zbog poruke na Tviter nalogu nakon meča sa Evertonom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pomenuti meč odigran je u aprilu ove godine, bio je važan za oba tima u borbi za opstanak, a pobedu je odneo tim iz Liverpula (2:0).

Brzo posle meča iz tabora "šumara" obrušili su se na sudiju koji je, kako su rekli, propustio da svira tri čista penala za Notingem. U to vreme i Luton se borio za opstanak, vodio je tesnu borbu sa Notingemom, otuda su iz Foresta nazvali sudiju "navijačem Lutona".

Osim te optužbe, na zvaničnom klupskom Tviter nalogu su još napisali:

"Tri esktremno loše odluke - tri penala nam nisu svirana - što je jednostavno neprihvatljivo. Upozorili smo Sudijsku organizaciju Premijer lige pre utakmice da je VAR sudija navijač Lutona, ali ga nisu promenili. Naše strpljenje je testirano nekoliko puta ove sezone i klub će razmotriti kako dalje da postupa", glasio je sporni "tvit" Notingema zbog kojeg klub danas plaća 750.000 funit (895.000 evra). 

Klub je u toku dana u saopštenju najavio žalbu na odluku Premijer lige.

"Fudbalski klub Notingem Forest je izuzetno razočaran odlukom Regulatorne komisije da izrekne kaznu od 750.000 funti zbog komentara objavljenih na društvenim mrežama nakon meča Premijer lige protiv Evertona u 21. aprila. Posebno smo zabrinuti što je FA, u svojim podnescima, tražio sankciju "veću od 1.000.000 funti". Smatramo da su ovaj zahtev, kao i novčana kazna, potpuno nesrazmerni učinjenom i da će se klub žaliti na odluku".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu