Nova vest
Fudbal 0

9.10.2024.

12:54

Inzagi svedok protiv huligana

Trener Intera iz Milana Simone Inzagi biće saslušan kao jedan od svedoka u procesu protiv organizovane navijačke kriminalne grupe kluba iz Milana.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/ ANSA / GABRIELE MENIS

Inzagi nije optužen za nelegalne radnje, niti je to iko iz kluba, makar ne za sada, ali će trener "nerazura" morati da objasni tužilaštvu razgovore sa liderom ultras grupe, uhapšenim Markom Ferdikom. 

Inzagi će biti među prvima iz kluba kojeg će tužilaštvo saslušati u sklopu ove istrage. 

Pored Inzagija, tužilaštvo će saslušati potpredsednika kluba Havijera Zanetija, aktuelnog prvotimca Hakana Čalhanoglua i bivšeg igrača Intera Škrinijara, zbog razgovora koje su vodili sa pomenutim Ferdikom. 

Policija je u proteklih godinu dana, i duže, u koordinisanoij akciji sa tužilaštvom snimala telefonske razgovore koje su vodeći ljudi ultras grupa vodili i sa predstavnicima klubova, među njima je bio i Inzagi. 

Upravo je uhapšeni Ferdiko u jednom razgovoru pritiskao Inzagija da mu obezbedi više ulaznica za finale Lige šampiona 2023. godine, kako bi, kako se pretpostavlja, mogao da ih preprodaje i ostvari finansijsku dobit.

Ferdiko i još nekolicina vođa ultrasa Milana i Intera uhapšen je krajem septembra u velikoj policijskoj akciji koja je usledila nakon ubistva navijača Antonia Beloka (36), kojeg je posle međusobne svađe, tuče i pucnjave, nožem usmrtio poznati vođa navijača Andrea Bereta (49).

Prethodno, Beloko je iz vatrenog oružja ranio Beretu.

Italijanski mediji navode da će se pred tužilaštvom pojaviti i kapiten Milana Davide Kalabrija za koga je utvrđeno da se u februaru 2023. godine sastao sa jednim od vođa navijača "rosonera", takođe uhapšenog u nedavnoj policijskoj akciji.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Erdogan naredio: Blokirano

Turska je blokirala pristup platformi za razmenu poruka Discord, saopštila je Uprava za informacione tehnologije i komunikacije te zemlje.

Tanjug

10:20

5 h

Novo Sport Video Menu