Nova vest
Fudbal 2

7.10.2024.

18:55

Siti dobio na sudu i pobedio Premijer ligu

Fudbalski klub Mančester siti dobio je parnicu protiv Premijer lige.

Izvor: Beta

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Nezavisni panel je utvrdio da su pravila Premijer lige o komercijalnim ugovorima između klubova i povezanih lica, u šta spada i ugovor Mančester sitija i Etihada, nezakonita, prenosi Sky Sports.

 

Siti je uložio žalbu na 25 propisa u pravilniku Premijer lige u vezi sa Transakcijama Povezanih Lica, za koje smatraju da krše prava konkurencije, kao i odluku lige da spreči klub da potpiše dva velika sponzorska ugovora.

"Utvrđeno je da je Premijer liga zloupotrebila svoju dominantnu poziciju. Tribunal je utvrdio i da su pravila strukturalno nepoštena i da je Premijer liga bila posebno nepoštena u načinu na koji je ta pravila primenila na klub u praksi. Utvrđeno je da su pravila diskriminišuća u poslovanju jer su namerno isključivala deoničarske kredite," objavili su "Građani" na svojim stranicama.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Oglasila se i Premijer liga utvrdivši kako je Tribunal odbacio većinu zahteva koje je Mančester siti uputio.

"Premijer liga pozdravlja zaključke Tribunala, koji su podržali osnovne ciljeve, okvir i donošenje odluka unutar APT sistema. Tribunal je potvrdio potrebu za APT sistemom u celini i odbacio većinu zahteva koje je Mančester siti uputio. Međutim, Tribunal je identifikovao nekoliko specifičnih elemenata Pravila koji, u svom sadašnjem obliku, ne zadovoljavaju zahteve konkurencijskog i javnog prava. Ti elementi mogu biti brzo i učinkovito izmenjeni od strane Lige i klubova," navodi se.

Ovaj slučaj je odvojen od 115 optužbi s kojima se Siti suočava za kršenje pravila Premijer lige.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Šire laži po internetu

Stranica Wikipedije za Silent Hill 2 (remake) postala je ratna zona nakon što su neki ljudi konstantno pokušavali da šire lažne informacije o ocenama koje je igra dobila.

HCL

14:15

9 h

Novo Sport Video Menu