Nova vest
Fudbal 3

7.10.2024.

8:49

"Evans igrač utakmice – to vam govori nešto o Junajtedu"

Mančester junajted nije izgubio, opet nije primio gol, ali je Erik ten Hag i dalje na žestokom udaru javnosti u Engleskoj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Crveni đavoli" su remizirali bez golova sa u tom trenutku četvrtoplasiranom Aston Vilom u Birmingemu.

Iako bi za svaki tim koji je 14. na tabeli ovaj bod bio veliki, za veliki Junajted je još jedan neuspeh ove sezone.

Ovaj remi je sačuvao posao menadžeru Ten Hagu, ali ono što su svi videli na terenu nikoga nije oduševilo.

Junajted je na udaru kritika i svojih bivših igrača, a svima je najbolji pokazatelj lošeg stanja to što je najbolji igrač utakmice protiv Vile bio štoper Džoni Evans.

"Ima 36 godina, došao je samo da trenira sa Mančester junajtedom, a sada je njihov najbolji defanzivac. To vam govori da nešto nije sasvim u redu", rekao je Pol Skols.

"Problem je posebno u fazi napada. Ne vidim tu kvalitet. Ako se osvrnemo na najuspešnije timove, oni su bili u stanju da postižu golove. Koliko je Junajted sada postigao? Pet na sedam mečeva? Mi smo nekad imali tri napadača koji su bili u stanjuu da daju po 20 golova. Pričamo o sezonbama sa 80 i više golova, a ja to ne vidim sada u Mančester junajtedu. Hojlund je u redu, ali da li će vam on postići 20 golova? Ne verujem", kaže Skol i nastavlja.

"Zirkze? Šta je on? Je li on 'devetka' ili 'desetka'? Da li će on postići 20 golova? Ne verujem. Mislim da se oni nadaju nego što je tu dokazanog kvaliteta, a potrošili su silan novac. To je smešna količina novca, a neki od njih ne mogu ni da uđu u tim! Mislili ste Ugarte je došao i trebalo je da promeni igru na sredini. On mu sada nije igrao. De Liht, 50 miliona, nije ni on. Džoni Evans je sa 36 igrao umesto njega. Onda Martines, i njega je Ten Hag doveo. O čemu je mislio danas? Džoni Evans igra, Megvajer je počeo, Lindelov je ušao pre njega. Mislim da je tu potpuni haos u regrutaciji igrača".

On je poručio i da ekipa nema jasno definisan stil igre.

"Kada nemate stil igre i ne znate kako želite da igrate, veoma je teško izabrati igrače. Liverpulu je bilo lako da kiupuje, znate šta radite. Igraju 4-3-3, regrutujete za taj sistem. Kada nemate stil igre, vi ne znate kako ćete da igrate, to se menja iz nedelje u nedelju. Zavaravate se izjavama, 'on izgleda dobro, pribaćemo ga i dovesti'. Osvojili su bod na teškom terenu pod pritiskom. Ipak, nijednom nisam imao osećaj da su došli da pobede. Više je to bila taktika preživljavanja nego bilo šta drugo", zaključio je Skols. 

Lineups provided by Sofascore

To što je Evans igrač utakmice je kao problem Junajteda istakao i Dimitar Berbatov.

"Pokušavam da pronađem prave reči ovde. Svi na teren bi trebalo da se srame jer je Džoni Evans igrač utakmice. Kritike će se nastaviti jer Junajted mora da pobeđuje i osvaja poene. Oni su 14. na tabeli, što je neverovatno. Jedini način da se to ispravi je da se osvajaju bodovi, ali kako igraju, to će biti jako teško", rekao je Berbatov.

Inače, Erik ten Hag je protiv Vile na klupi za rezerve ostavio petoricu fudbalera plaćenih skoro 300 miliona evra, a dovedenih na njegovo insistiranje.

Ugarte, De Liht, Zirkze, Martines i Antoni, svi su fizički bili spremni za meč, ali ih Holanđanin nije svrstao u startnih 11.

Klubove u Evropi čeka dvonedeljna reprezentativna pauza.

U narednom meču Junajted dočekuje Brentford, koji je proteklog vikenda u jednoj utakmici postigao isti broj golova kao Junajted cele sezone u Premijer ligi – pet.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu