Nova vest
Fudbal 0

6.10.2024.

13:45

Inzagijeve rotacije za het-trik u sedam dana – Zvezda najgore prošla

Fudbaleri Intera iza sebe imaju savršenih sedam dana - tri utakmice i tri pobede pred reprezentativnu pauzu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/IMAGO/Marco Canoniero

"Neroazuri" su najpre savladali Udineze u gostima (3:2), potom Crvenu zvezdu (4:0) i za kraj vrlo uspešne nedelje Torino (3:2), za pobednički het-trik u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Efikasnost ekipe takođe je bila na zavidnom nivou, postigla je deset golova u tri meča, pri čemu su najgore prošli crveno-beli.

Ono što je više od svega doprinelo da Inter u sva tri meča odnese trijumfe su Inzagijeve rotacije u sva tri meča čime je održao svežinu i visok ritam i energiju u sva tri meča. Primera radi, samo su Somer, Bastoni, Mhitarjan i Čalhanoglu počeli utakmice i protiv Zvezde i protiv Torina.

"Ekipa je odigrala tri utakmice za nedelju dana i tri puta je pobedila. Šta da kažem?", izjavio je trener Intera posle pobede nad Torinom.

Jedinu zamerku Inzagi ima na igru odbrane koja je dozvolila gostima da postignu dva gola sa igračem manje.

"Skupo smo platili za greške koje smo napravili, iako smo naporno radili na svim detaljima. Momci imaju snažan duh, ali u meču kao što je bio ovaj sa Torinom, rezultat nikako nije smeo biti 3:2. Imali smo dva gola prednosti, sve u našim rukama, igru, šanse... Mogu na kraju da kažem da su momci uradili zaista sjajan posao. U ovom trenutku potrebno je da sa više pažnje igramo u defanzivi, jer smo upravo zbog nepažnje kažnjeni. Reakcija posle derbija (sa Milanom) bila je sjajna".

U tri pomenute utakmice Inzagi nije menjao samo trojicu igrača iz startne postave - Bastonija, Mhitarjana i Čalhanoglua, pa ipak, ne misli da su oni nedodirljivi.

"Nedodirljivi? Ne, potreban mi je svaki igrač i svako od njih napreduje. Srećan sam što su me svi igrači stavili na muek jer svi dobro rade i dobro treniraju".

Inter igra vrlo efikasno, ali i često prima golove, što je, prema rečima Inzagija, trenutno najveća boljka tima.

"Naiđu momenti kao što je ovaj. To što radimo niej dovoljno, potrebno je da radimo jače. Ali ovi momci zaista daju sve što mogu. Mora se reći, da često platimo više nego što bi trebalo. Protiv Torina i Udinezea smo primili po dva gola, ali smo sa drugestrane kreirali toliko napada i šansi da smo zaslužili obe pobede".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu