Nova vest
Fudbal 0

5.10.2024.

23:03

Monako sve bolji pred Zvezdu – Balogun je "ubica" VIDEO

Fudbaleri Monaka pobedili su Ren u gostima rezultatom 2:1 u meču 7. kola Lige 1 i preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ekipa austrijskog trenera Adija Hitera ima tri boda više i meč više od Pari Sen Žermena, koji u nedelju igra svoj meč (gostuje Nici). Monako i PSŽ su, uz Lans, i dalje jedini neporaženi ove sezone.

Novi, šesti trijumf, Monako je najavio već do poluvremena kada je dao oba gola, kada su, uostalom, i viđeni svi golovi u subotu uveče na stadionu "Roazon Park".

Napadački, goste su predvodili sjajni tandem Ben Segir i Folarin Balogun, nisu ni ostali mnogo zaostajali, timski je to izgledalo vrlo kompaktno i dovoljno da se potuče Ren.

Ben Segir nije imao sreće ovog puta, pogodio je prečku u vrlo dinamičnom prvom poluremenu, doduše upisao je dve asistencije, a Balogun i Kerer potrudili su se da vođstvo bude na strani Monaka.

Sjajni američki reprezentativac, Arsenalov kadar, još jednom je potvrdio klasu. U 22. minutu munjevito je odigrao posle pasa sve prisutnog Ben Segira, prvim dodirom se oslobodio čuvara, potom u sprintu nastavio juriš i onda vrlo odmerenim udarcem "bocnuo" loptu pored golmana Rena.

Bio je to treći gol Beloguna ove sezone, ali je zadao i brige Hiteru, jer je izašao u nastavku zbog povrede.

Ben Segir je već u 6. minutu proigrao Tilia Kerera, koji je doneo vođstvo gostima, ali je ono brzo neutralisano, kada je Ludovik Blas efektnim golom doneo poravnanje.

Monako je potom, pomenusmo, preko Baloguna povratio prednost, da bi u preostalom delu meča sastav iz Monte Karla potvrdio reputaciju jednog od najboljih defanzivnih timova lige.

Gosti su do kraja sačuvali mrežu, tek četiri gola su inače primili ove sezone (uz 14 datih), i druga su najbolja odbrana posle Lansa (5:2).

Sledi pauza u prvenstvu Francuske, zbog akcija reprezentacije, potom će Monako u derbiju dočekati Lil, još jednog učesnika Lige šampiona, a odmah posle toga će na istom mestu Hiterov tim igrati protiv Crvene zvezde u 3. kolu Lige šampiona.

Liga 1, 7. kolo

Subota:
Sent Etjen - Okser 3:1 (1:0)
Davitašvili 5, 54, 88 - Bair 74
Lil - Tuluz 2:1 (0:1)
Gomes 57, Baker 72 - Abuklal 38
Ren - Monako 1:2 (1:2)
Blas 11 - Kerer 6, Balogun 22

Nedelja:
15.00 Lion - Nant 
17.00 Strazbur - Lans
17.00 Rems - Monpelje 
17.00 Brest - Avr 
20.45 Nica - PSŽ

Petak:
Marsej - Anže 1:1 (0:0)
Rou 51 - El Malali 54

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu