Nova vest
Fudbal 0

5.10.2024.

22:59

Pobeda Reala u senci teške povrede Karvahala VIDEO

Izjednačio se Real Madrid na tabeli sa Barselonom posle svoje utakmice devetog kola LaLige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Zipi

Kraljevski klub je slavio na svom terenu na meču protiv Viljareala, golovima Fedea Valverdea i Vinisijusa Žuniora. 

Ovom pobedom Real je zalečio rane posle poraza od Lila u sklopu drugog kola Lige šampiona. 

Viljareal može protiv svakog, ali izgleda da mu utakmice protiv Reala i Barselone nikako ne odgovaraju. "Žuta podmornica" je u ovoj sezoni jedino doživela poraze od ova dva tima, ali se i dalje nalazi na odličnom trećem mestu La Lige. 

Real posle reprezentativne pauze igra protiv Selte, dok Viljareal čeka Hetafe. 

Nije se očekivalo da Real Madrid ima lagan posao protiv ekipa Viljareala koji je dobro započeo novu sezonu i u ovaj meč ušao sa trećeg mesta sa samo bodom manje od kraljsvkog kluba. 

Tako da možemo reći da se na stadionu Santijago Bernabeu igrao derbi ekipa koje se nalaze na vrhu tabele. 

Anćeloti je malo kombinovao sa startnom postavom, pa je tako u nedostatku boljih rešenja stavio Orelijena Čuamenija na mestu levog štopera. Dok ono pšto je obradovalo sve navijače aktuelnog prvaka Evrope jeste to što se u startnu postavu vratio Kilijan Mbape. Francuz je kratko odsustvao sa terena zbog povrede. Ali nije se Francuz naigrao na ovom meču, pa je zamenjen u 70. minutu. 

Hteo je Real da prekine seriju utakmica bez pobede, jer je ovaj meč dočekao posle remija protiv Atletika i šokantnog poraza od Lila u Ligi šampiona. 

Međutim fudbaleri Viljareala su na krilima dobrih rezultata u poslednjem periodu sa velikim samopouzdanjem došli u Madrid, gde su u uvodnom delu meča najviše preko Pepea pretili golu Reala koji je na ovom mečuz branio Lunjin. 

Real prvi put nije primio gol, prva utakmica Viljareala na kojoj nije postigao pogodak

Ali ipak je Real na kraju stigao do prednosti. 

Ne briljira tim Karla Anćelotija od početka sezone i retko kada na svom stadionu postiže golove u prvom delu meča, ali sada im je to pošlo za rukom ili bolje reći nogom. 

Na pas Luke Modrića Federiko Valverde je sa ivice kaznenog prostora uputio precizan udarac, koji je čuvar mreže gostiju nije mogao da odbrani, tako da je Real došao do prednosti posle 14 minuta igre. 

Spomenuli smo da je Nikola Pepe bio najopasniji igrač Viljareala u prvom delu meča, najbolju šansu i najbliži golu je bio samo dva minuta pošto je Real stigao do prednosti. Bivši fudabler Arsenala je posle sjajnog centaršuta sa leve strane glavom pogodio prečku. 

I Real je imao svoje šanse, pa je tako Mbape mogao da poboljša svoj golgeterski konto, ali je Dijego Konde bio brži od napadača u belom dresu. 

Nije bilo prijatno navijačima Reala na startu drugog dela igre kada je Tijerno Bari oboren u kaznenom prostoru, glavni sudija meča je pokazao na belu tačku, ali je ubrzo promenio svoju odluku jer je napadač gostiju bio u nedozvoljenoj poziciji. 

Pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Pretio je Real preko Vinisijusa, ali su svi ti pokušaji Reala u drugom delu meča bili van kaznenog prostora. 

Ali kada fudbal igraju majstori, onda nije bitno odakle se šutira. 

Tako je u 73. minutu upravo Vinisijus šutirao sa nekih 20 metara i pogodio same rašlje gola Kondea, koji je kao i kod prvog gola koji je takođe primio šutem van kaznenog bio nemoćan.  

Vinisijus je prvo obradovao, a onda i zabrinuo svoje navijače, jer je u 78. minutu zbog povrede ramena morao da napusti teren. 

Da Real nije blistao na ovom meču govori podatak da je na celom meču uputio svega tri udarca u okvri gola, a srećom da su dva od tih tri završila iza leđa golmana Viljareala. 

Mogao je Viljareal da zakomplikuje situaciju na terenu, pa je u 80. minutu propustio izglednu šansu za gol, kojim bi uneo dramu na Santijago Bernabeu. 

Nastavili su gosti da napadaju, krenuli su na sve ili ništa, pa je tako u finišu meča Ilijas mogao da ugrozi gol Reala. 

U samom finišu meča desila se povreda Danija Karvahala, koji je morao biti iznet sa terena, pitanje kakva je težina povrede igrača Reala, koji je veoma bitan u sistemu Karla Anćelotija. 

La Liga, 9. kolo:

Subota:
Espanjol - Majorka 2:1 (1:0)
Kumbula 18, Žofre 47 - Railjo 68
Hetafe - Osasuna 1:1 (1:0)
Jildirim 21 - Budimir 60
Valjadolid - Rajo Valjekano 1:2 (0:0)
Amalah 51 - De Frutos 57, 77
Las Palmas - Selta 0:1 (0:1)
Iglesijas 28
Real Madrid - Viljareal 2:0 (1:0)
Valverde 14, Vinisijus 73

Nedelja:
14.00 Đirona - Atletik Bilbao 
16.15 Alaves - Barselona 
18.30 Sevilja - Betis 
21.00 Sosijedad - Atletiko Madrid 

Petak:
Leganes - Valensija 0:0

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu