Nova vest
Fudbal 2

1.10.2024.

9:41

Ten Hag na ledu – Inzagi i Poter moguće zamene

Erik ten Hag ima dve utakmice da sačuva poziciju menadžera u Mančester junajtedu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Conor Molloy

Ostrvski mediji prenose da je uprava kluba na čelu sa suvlasnikom Džimom Retklifom za sada uz Holanđanina, ali traže da se drastično poprave igra i rezultati na naredna dva gostovanja, Portu i Aston Vili.

U međuvremenu, britanski mediji spekulišu ko bi mogao da bude naslednik Ten Haga na klupi u slučaju da mu se čelnici kluba zahvale na saradnji.

Kao moguće privremeno rešenje nameće se njegov pomoćnik i bivši napadač "crvenih đavola", Rud van Nistelroj.

On je letos odbio ponudu da postane menadžer Barnlija kako bi pomogao klubu u kojem je proveo pet godina i postigao 150 golova na 219 utakmica.

Ako se o Van Nistelroju priča kao vršiocu dužnosti dok se ne pronađe trajno rešenje, pojedini mediji tvrde da se u krugu kandidata za menadžera nalazi nekoliko zanimljivih imena.

Jedan od njih je trener Intera Simone Inzagi, koji je označen kao prva meta.

Inzagi je sa neroazurima u poslednje tri godine osvojio jednu titulu u Seriji A, dva puta je uzeo trofej nacionalnog kupa i stigao sa ekipom do finala Lige šampiona 2023. kada su Italijani poraženi od Mančester sitija.

Takođe, pominje se i mogućnost da se uprava okrene Gremu Poteru, koji se u ponedeljak uveče pojavio u emisiji na Skaj Sportsu gde je analizirao protekli derbi u kojem je Totenhem kao gost potukao do nogu Mančester junajted sa 3:0.

Poter je upitan i da li bi ako dobije ponudu Junajteda prihvatio da preuzmne kormilo ekipe sa Old Traforda.

"Po onom što sam do sada čitao u medijima, mnogo toga je neistinito i pogrešno. Mislim da sam jedini trener u svetu fudbala koji je u istoj nedelji povezivan sa Stoukom i Napolijem. Uzeo bih sa dozom opreza to što se piše. Razgovarao sam sa mnogo ljudi, ali iz poštovanja prema njima najbolje je da sve to zadržim za sebe", rekao je Poter.

Konačno, pominje se i bivši selektor Engleske Garet Sautgejt, ali prema raspoloženju navijača Mančester junajteda on je najmanje poželjna opcija.

Takođe, bivši napadač i menadžer Junajteda, Ole Gunar Solskjer, dao je zanimljivu izjavu na biznis forumu u Oslu, kada su ga upitali da li bi prihvatio da se vrati u Junajted.

"Ako te porodica zove, rekao bih da bez obzira koji je dan u nedelji. Čini se pogrešno pričati o poslovima na kojima su neki drugi, ali svakako bih odgovorio pozitivno", poručio je Ole.

U svakom slučaju, Ten Hag je u nezavidnoj poziciji i kako stvari stoje, biće jako teško da sa igrom koju prikazuje njegov tim, sačuva posao.

U četvrtak u Ligi Evrope Junajted ima težak zadatak protiv Porta, da bi za vikend usledilo novo pakleno gostovanje, Aston Vili, posle čega sledi međunarodna pauza tokom koje bi uprava Junajteda imala vremena da reaguje u slučaju novih neuspeha. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu