Nova vest
Fudbal 2

30.9.2024.

22:33

Junajted mora da plati pravo bogatsvo da bi otpustio Ten Haga

Erik ten Hag po svemu sudeći proživljava najteže trenutke otkako je preuzeo kormilo Mančester junajteda.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Sportimage

Posle poraza od Totenhema (0:3), ostrvska javnost je gotovo već otpisala Holanđanina, a čini se da mu je i najveći deo navijačke baze okrenuo leđa.

Vodeći analitičari u ostrvski medijima saglasni su da Ten Hag nema načina da vodi dalje tim Junajteda i dodaju da je samo pitanje vremena kada će mu se uprava kluba zahvaliti na saradnji.

To se najverovatnije neće desiti do kraja nedelje jer Junajted čekaju dva teška gostovanja, u Ligi Evrope idu na noge Portu, dok za vikend igraju sa Aston Vilom.

Ipak, posle toga sledi međunarodna pauza zbog mečeva reprezentacija i to bi mogao biti ključni period, posebno ako ne ostvari dobre rezultate u tim mečevima.

Ten Hag je za sada preživeo na funkciji, navodno ima podršku vlasnika iz Ineosa i uprave, ali pitanje je koliko će oni imati strpljenja.

"Dejli Telegraf" prenosi da je stav kluba da je izdanje protiv Totenhema neprihvatljivo, ali stali su iza menadžera i igrača u nameri da već u narednim mečevima ostvare bolje rezultate.

Ipak, ostrvske kladionice su drastično spustile kvote na to da će bivši menadžer Ajaksa biti prvi naredni koji će u Premijer ligi dobiti otkaz i to sa 8.00 na 1.50.

Izračunano je i koliko bi njegov otkaz koštao Mančester junajted s obzirom na to da do rastanka nije došlo krajem prošle sezone kada su mnogi to očekivali.

Umesto toga, sa njim je produžen ugovor do leta 2026. godine, pa bi rastanak sada koštao klub 17,5 miliona funti, umesto deset, koliko bi mu isplatili da su ga otpustili u junu.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

Fudbal

FIFA suspendovala Etoa

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je zabranila predsedniku Fudbalskog saveza Kameruna Samjuelu Etou da narednih šest meseci dolazi na utakmice reprezentacije.

Beta

23:12

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu