Nova vest
Fudbal 0

19.3.2024.

17:15

Hojlund: Bilo je sjajno ućutkati kritičare

Rasmus Hojlund, napadač Mančester junajteda, priznao je da su ga pogodile kritike po dolasku u klub sa Old Traforda.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Danac je letos stigao za 72 mioliona funti iz redova Atalante, a u prvih 14 mečeva u Premijer ligi nije uspeo da se upiše u strelce.

Istovremeno, u grupnoj fazi Lige šampion bio je dugo vodeći strelac sa pet golova, ali je kritikovan zbog toga što nije bilo golova u Premijer ligi.

Posle toga, Hojlund je na šest uzastopnih mečeva u ligi postigao sedam golova pre nego što se pred kraj februara povredio.

Za vikend, zaigrao je u četvrtfinalu FA kupa u pobedi nad Liverpulom (4:3), a za TV2 Sport je otkrio kako se osećao kada je postigao prvenac u Premijer ligi.

"Pomislio sam, konačno! Bilo je sjajno ućutkati ih sve. Naravno da mi je smetalo što su ljudfi pričali o tom odsustvu golova u Premijer ligi, dok istovremeno nije bilo mnogo onih koji su pominjali da sam vodeći strelac Lige šampiona. Nisam nikako mogao to da shvatim tako da je bilo lepo tu nulu pretvoriti u jedinicu", kaže Hojlund.

Mladi napadač kaže da je svestan da će uvek biti onih koji će ga kritikovati.

"Mogao sam da osetim podršku od prvog dana, ali jasno je da ima mnogo oni koji žele da vas vide u padu jer ste dostigli to što ste dostigli i ima mnogo zavidnih. Bilo je i mnogo pozitivnih komentara, ali i onih negativnih koje sam morao da prođem. U početku bilo je teško kretati se izmežu dve krajnosti. Ja sam iz generacije gde se mobilni telefon i društvene mreže čitaju do ludila. Ubrzo sam shvatio da iz toga retko šta dobijete dobro ili loše, tako da sam doneo odluku da ništa ne čitam pre mečeva", otkrio je Hojlund.

Postao je ljubiman navijača Junajteda, a usput je postao i najmlađi ikad koji je postigao makar gol na šest uzastopnih mečeva u Premijer ligi.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu