Nova vest
Fudbal 6

28.9.2024.

19:53

Vlahovićeve majstorije vratile Juventus na pobednički kolosek

Fudbaleri Juventusa posle tri remija zaredom u seriji A rezultatom 0:0, bjanko-neri su stigli do pobede na gostovanju Đenovi od 3:0.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

I najzaslužniji za ovu pobedu je bio srpski napadač Dušan Vlahović koji je sa svoja dva gola obezbedio tri boda za Juve, koji se tako popeo na vrh tabele Serije A. 

Đenova je ostala na jednom trijumfu, dok je posle šest kola upisala treći poraz i sada se nalazi na 16. mestu sa pet bodova. 

Juventus je tako napravio sjajnu uvertiru pred drugu utakmicu u Ligi šampiona, gde će gostovati Lajpcigu. 

Jedan možemo reći dosadan meč smo gledali u prvom delu meča. Utakmica koja se zbog nereda navijača Đenove igrala pred praznim tribinama, i izgleda da je ta tišina i nekako umirila igrače oba tima. 

Svega četiri šuta ukupno od strane obe ekipe smo videli u prvih 45 minuta, a nijedan nije išao u okvir gola, što dovoljno govori o kvalitetu igre u prvo delu meča. 

Juventus od starta sezone u Seriji A nije primio gol

U drugom delu slika se malo promenila, a presudni deo meča desio se u 47. minutu kada je Konija De Vintera lopta pogodila u ruku, a glavni sudija meča je bez oklevanja pokazao na belu tačku. 

Loptu je u ruke uzeo Dušan Vlahović i pogodio sa bele tačke, kome je to treći gol od starta sezone, a prvi posle četiri utakmice na kojima nije zatresao mrežu. 

Posle svega sedam minuta fudbala, Vlahović je dobio sjajnu loptu u prostor, delovalo je da je pobegao isuviše u levo, ali je levicom pogodio suprotan ugao gola Đenove i tako dodatno približio Juventus da trijumfuje na ovom meču. 

Mogao je Juventus do još nekog gola do kraja meča, Kopmajners i Tiram su propustili izgledne prilike.

Mogao je Vlahović do het-trika, ali je u finišu meča propustio izglednu šansu.

Tačku na pobedu Juventusa je stavio Fransisko Konseijsao, koji se u 89. minutu upisao u listu strelaca, što je njegov prvi gol u dresu "stare dame".  

Tim Tijaga Mote je iskontrolisao meč i tako došao do pobede posle tri meča na kojima nije postignut gol. 

Serija A, 6. kolo:

Subota:
Udineze Inter 2:3 (1:2)
Kabasele 35, Luka 83 – Fratezi 1, Martines 45+3, 47
Đenoa Juventus 0:3 (0:0)
Vlahović 48(p), 55, Konseijsao 89
20.45 Bolonja Atalanta

Nedelja:
12.30 Torino Lacio
15.00 Roma Venecija
15.00 Komo Verona
18.00 Empoli Fiorentina
20.45 Napoli Monca

Ponedeljak:
20.45 Parma Kaljari

Petak:
Milan Leče 3:0 (3:0)
Morata 38, Ernandes 41, Pulišić 43

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

12 h

Novo Sport Video Menu