Nova vest
Fudbal 2

28.9.2024.

17:57

Lukić bolji od Milenkovića – Palmer ispisao istoriju, prvenac Evertona

Ovo šesto kolo Premijer lige ostaće u znaku fudbalera Čelsija Kola Palmera koji je ispisao istoriju ovog takmičenja, jer je postigao četiri gola za 45 minuta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Čelsi je na svom terenu bio bolji od ekipe Brajtona sa i tako je nastavio goleadu na svom stadionu, posle pet koliko je spakovao niželigašu Barou u sklopu Liga kupa, sada je četiri puta matirao golmana Brajtona. 

Čak šest golova smo videli na Stamford Bridžu posle prvog poluvremena, gde je Ruter posle sedam minuta doveo Brajton do prednosti, a onda je na scenu stupio Kol Palmer. 

Prvo je poravano rezultat u 21. minutu, da bi sedam minuta kasnije sa bele tačke doveo svoj tim do prednosti. 

Najlepši pogodak je viđe u 31. minutu kada je iz slobodnjaka savladao golmana Brajtona koji je svojom paradom samo ulepšao gol mladog Engleza. 

Da bi u 42. minutu još jednom matirao Ferbrugena, koga će Ferbrugen da sanja u narednom periodu. 

U utakmici koja je za srpske ljubitelje fudbala bila najzanimljivija Fulam je poveo preko Raula Himenesa sa bele tačke, dok su "šumari" za koje je od starta meča igrao Nikola Milenković postigli gol u 25. minutu, ali je on poništen, jer je Kris Vud bio u ofsajdu. 

Kao i Milenković, tako je i Saša Lukić bio od starta na terenu, Fulam je tako uspeo da odnese sva tri boda protiv ekipa koja od igra jednu od najboljih odbrana u Premijer ligi. 

Notingem Forest je tako posle tri remija doživeo i prvi poraz na svom terenu, dok je Fulam na drugoj strani po prvi put trijumfovao na strani od početka sezone. 

Lukić je na terenu proveo 83 minuta i ono što je dobro, to je da srpski fudbaler dobija sve više minuta kod Marka Silve, a to samo može da raduje i selektora Srbije Dragana Stojkovića. 

Sa druge strane Nikola Milenković već određeni period, utakmice koje počinje ostaje na terenu do kraja meča. 

Brentford je posle nepunog minuta igre došao do prednosti na meču protiv Vest Hema, Mbeumo je bio strelac gola.

A Evertonu izgleda više prija kada ne postigne prvi gol na utakmici. Sada su gubili u prvom poluvremenu od Kristal Palasa golom Marka Geja u desetom minutu, ali u drugom delu mela se slika promenila. 

Svoj šou je imao Meknil koji je dva puta u kratkom vremenskom periodu pogodio mrežu rivala i tako je doneo prvu pobedu svom timu u novoj sezoni. 

Premijer liga, 6. kolo

Subota:
Njukasl Mančester siti 1:1 (0:1)
Gordon 58(p) – Gvardiol 35
Arsenal Lester 4:2 (2:0)
Martineli 20, Trosar 45+1, 90+4, Haverc 90+10 – Džastin 47, 63
Brentford Vest Hem 1:1 (1:0)
Mbeumo 1 – Souček 54
Čelsi Brajton 4:2 (4:2)
Palmer 21,28(p),31,41 – Ruter 7, Baleba 34
Everton Kristal Palas 2:1 (0:1)
Meknil 47,54 – Gej 10
Notingem ForestFulam 0:1 (0:0)
Himenes 51(p)
18.30 Vulverhempton Liverpul

Nedelja:
15.00 Ipsvič Aston Vila
17.30 Mančester junajtedTotenhem

Ponedeljak:
21.00 Bornmaut Sautempton 

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

7 h

Novo Sport Video Menu