Nova vest
Fudbal 7

28.9.2024.

15:27

Ne može to bez Rodrija – Sitiju samo bod protiv borbenog Njukasla

Njukasl junajted i Mančester siti odigrali su uvodnu utakmicu šestog kola Premijer lige, koja je okončana rezultatom 1:1.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Strelci na ovom meču su bili Gvardiol u 35. minutu i Gordon sa bele tačke u 58. minutu meča. 

Domaći se svojom borbenošću izborili za ovaj bod i tako su došli do svog 11. u ovoj sezoni Premijer lige, a Siti sada ima 14 i postoji mogućnost da Liverpul i Aston Vila eventualnim pobedama prestignu tim Pepa Gvardiole na tabeli. 

Sitiju kao i Njukaslu je ovo drugi remi od početka sezone. 

Izabranici Pepa Gvardiole u sledećem meču gostuju Slovanu iz Bratislave u sklopu drugog kola Lige šampiona, dok Njukasl tih obaveza nema, pa će sledećeu utakmicu imati prvog oktobra, kada će u Liga kupu dočekati Vimbldon. 

Premijer liga 6. kolo

Njukasl – Mančester siti 1:1 (0:1)
Gordon 58(p) – Gvardiol 35
Sudija: Entoni Gilet
Stadion: Sent Džejms park

Očekivano su fudbaleri Njukasla imali bolji start utakmice, pogotovo ako se zna kakvu atmosferu prave navijači ovoga kluba. 

Nisu domaći imali velike šanse u prvim minutima ovoga meča, pa je Siti brzo odgovorio i krenuo da povećava svoj posed lopte, koji je kao što se i očekivalo tokom celom meča bio na njhovoj strani.

Manuel Akandži je mogao već posle šest minuta igre da zatrese mrežu Njukasla, ali Švajcarac nije bio precizan, a Siti je dobio korner posle kojeg nije stvorio ozbiljnu priliku. 

Njukals je posle tog trenutka dobro konktrolisao utakmice, jeste Siti imao veći posed lopte, ali su domaći u svakom trenutku kada su došli do lopte pokušali da iz neke kontre ugroze gol Sitija, pa su tako na polovini prvog poluvremena zapretili preko Gordona, koji je na ovom meču menjao Isaka na mestu špica. 

Gotovo da ništa nismo videli od Sitija koji nije znao kako da dođe do gola domaćih, ali ekipi Pepa Gvardiola ne treba puno prostora i vremena da bi ugrozili gol protivničke ekipe.

Uspeli su fudbaleri Njukasla da napadnu i unervoze Džeka Griliša, koga su često faulirali pogotovo u prvom delu meča, a Englez je upravo jedan od glavnih igrača koji su zaslužni za vodeći gol ekipe iz Mančestera. 

Lagano je Griliš prošao pored Kirana Tripijea, uvideo je da se Gvardiol ubacuje na vreme je Hrvat dobio loptu prevario je jednog defanzivca Njukasla i loptu je poslao u suprotan ugao gola Poupa. 

Profimedia

Posla gola gostiju deluje da se utakmica malo otvorila, jer pre pogotka nismo videli puno ozbiljnih šansi pred oba gola. 

Prvo je golman Njukasla napravio veliku grešku, kada je dodao loptu ka Gundoganu, ali Nemac nije znao da iskoristio ovaj poklon Nika Poupa. Da bi na kraju prvog dela igre Njukasl bio najbliži golu, ali su pokušaju Žoelintona završili pored gola, najviše zahvaljujući sjajnim intervencijama golmana Sitija Edersona, koji je pročitao namere svoj zamljaka koji igra u dresu Njukasla. 

Tako je Siti na kraju imao prednost na poluvremenu, iako igrom to možda i nije zaslužio, jer je Njukasl pokazao veću borbenost, dok su gosti postigli gol iz prve prave šanse na ovom meču. 

Teško bez Rodrija i De Brujnea

Fudbaleri Sitija na poslednjih osam duela gde nisu pobedili bili su bez Rodrija ili De Brujne u sastavu

Kakav smo start drugog dela meča imali. Dosta energije su u taj deo meče uneli i jedan i drugi tim, velika borba na sredini terena, igrači su se žestoko borili za svaki pedalj terena. 

Za nijansu su u tome bili ubedljiviji fudbaleri Njukasla, koji su pre pogotka imali jednu šansu preko Marfija, posle kojeg je Barns oboren u kaznenom prostoru, ali sudija Gilet se nije oglašavao. 

Ali to je bio samo nagoveštaj šta će se desiti nekoliko minuta kasnije. 

Gordon je dobio sjajan pas, pobegao je svojim čuvarima izašao je sam ispred Edersona, a Brazilac ga je srušio u šesnestercu, a tada nije bilo dileme za glavnog sudiju meča koji je momentalno pokazao na belu tačku. 

Profimedia

Loptu je postavio Gordon, koji je određen da puca penale, kada u timu nema Aleksandera Isaka, i bio je i više nego precizan, tako da je Njukasl stigao do izjednačenja u 58. minutu meča. 

Posle gola domačih, gosti su bili u jednoj vrsti nokdauna. Grogirano su delovali fudbaleri Pepa Gvardiole. 

Pokušali su domaći da iskoriste taj period i dođu do preokreta, ali je Siti nekako preživeo taj period igre. 

Velika nervoza na terenu, Gilet je morao da u deset minuta pokaže čak tri žuta kartona (Kovačić i Griliš kod Sitija i Žoelinton kod Njukasla). 

Ovo je treći remi za fudbalere Sitija na poslednja četiri gostovanja

Uveo je Gvardiola Fodena u igru i to mu se umalo nije isplatilo, jer je mladi Englez propustio veliku šansu u 73. minutu. 

Veliku šansu u finišu meča je propustio Bernardo Silva, čiji volej udarac sa nekih desetak metara odbranio Nik Poup, koji je jedan od junaka ovog meča. 

Za kraj pokušao je i Erling Haland, kome je ovo prva utakmica od starta sezone u Premijer ligi na kojoj nije postigao pogodak. 

Kompletna dešavanja sa utakmice na Sent Džejms parka mogli ste pratiti putem našeg LAJV BLOGA.

Standings provided by Sofascore

Završeno

12:33

Semafor
Gordon 58(p) – Gvardiol 35
  NEW   MCI  
  1 : 1  

15:37

15:24

Kraj meča

Utakmica je završena rezultatom 1:1. 

15:21

90+5' Haland slabo

Udarac glavom Erlinga Halanda koji je bio slabašan pa nije pravio problem za Poupa. 

15:19

90+2' Kakva odbrana Poupa

Šta je odbranio Nik Poup, ali kakav šut Bernarda Silve, koji je primio loptu i iz okreta volej udarcem gađao gol Njukasla, ali se istakao čuvar mreže Njukasla. 

15:14

90' Nadoknada

Još sedam minuta fudbala. 

15:10

85' Kovačić pored gola

Pokušaj Matea Kovačića je otišao pored gola. 

15:09

82' Nove promene kod Sitija

Iz igre su izašli Griliš, Luis u igri su Doku i Savinjo. 

15:07

81' Prilika za Njukasl

Šon Longstaf je bio u velikoj šansi, ali je sa nekih desetak metara poslao loptu pored stative. 

15:02

78' Tri izmene za Njukasl

Iz igre su malo zbog povrede, malo zbog umora napustili: Kiran Tripije, Sandro Tonali i Harvi Barns, dok su umesto njih od sada u igri, Longstaf, Livramento i Vilok. 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

3 h

Novo Sport Video Menu