Nova vest
Fudbal 0

27.9.2024.

22:46

Milanu dovoljno samo pet minuta protiv Lečea – Ernandes izjednačio Maldinijev rekord

Fudbaleri Milana posle pobede nad Interom, nastavili su u istom ritmu i sa 3:0 su bili bolji od ekipe Lečea u prvoj utakmici šestog kola Serije A.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Rosoneri su tako došli do svoje treće pobede u ovoj sezoni, a druge zaredom i tako su došli do 11. boda čime su preskočili Juventus i Napoli na tabeli, koji imaju utakmicu manje. 

Milan je tako napravio odličnu uvertiru pred utakmicu drugog kola Lige šampiona, gde će se sastati sa Bajerom iz Leverkuzena, posle poraza na startu takmičenja od Liverpula na svom terenu. 

Sa druge strane Leče je doživeo treći poraz u sezoni, tako da posle šest kola su na jednoj pobedi, koji su izborili u trećem kolu protiv Kaljarija. 

Izabranici Luke Gatija u sledećem kolu takođe će gostovati, ali ovoga puta ekipi Udinezea. 

Krenuli su fudbaleri Milana utakmicu na krilima pobede na derbiju protiv Intera, pa su tako bili agresivni od starta meča, ali i gosti nisu na San Siro stigli sa belom zastavicom. 

U timu Lečea od starta meča se našao hrvatski fudbaler Ante Rebić koji je u svojoj karijeri nosio dres Milana, pa je za njega ovaj meč imao i sentimentalnu vrednost. 

I Rebić je prvi pripretio, ali je Menjon bio siguran na golu, potom su se nadovezale šanse Patrika Dorgua, tako da se može reći da je uvodni deo meča pripao gostima. 


Trener Milana Paolo Fonseka je izveo isti tim kao sa prošlog meča, tako da se poneo parolom da tim koji dobija se ne menja.

Taj tim Milana je krenuo da dodaje gas negde od 15 minuta kada je ovogodišnje pojačanje Jusuf Fofana propustio veliku šansu da dovede svoj tim do prednosti. 

Nije Milan blistao u većem delu prvog dela meča, ali je utakmicu rešio za svega pet minuta. 

Prvo je u 38. minutu Teo Ernandes poslao centaršut, a u kaznenom prostoru je Alvaro Morata i sa ivice peterca je loptu poslao pod prečku, i tako je Milan došao do prednosti. 

Samo tri minuta kasnije Teo Ernandes je posle asistencije upisao se i u listu strelaca, kada je preciznim udarcem poslao loptu uz samu levu stativu.

Ovim golom Francuz je prestigao legendarnog Paola Maldinija i tako je postao najefikasnji defanzivac "rosonera" sa 29 golova.  

Goleadu u prvom poluvremenu je okončao Kristijan Pulišić, koji se našao na pravom mestu u kaznenom prostoru i posle odbitka, poslao je loptu po dredini gola i tako povećao prednost Milana. 

Nije tempo igre opao u drugom poluvremenu, gde su fudbaleri Lečea pokušali da smanje štetu i da što pre dođu do gola. 

Tako su Kialonda Gaspar i Antonio Galo zapretili golu Majka Menjona, ali je Francuz bio na vrhuncu zadatka. 

Problem posle ovog meča za Fonseku, mogu biti povrede Morate i Tomorija, koji se zbog toga morali da napuste igru. 

Nije to uticalo na igrače Milana koji su preko Rafaela Leaa i Tejmija Ejbrahama nastavili sa prilikama na ovom meču, ali se rezultat na semaforu nije menjao. 

Najbolju šansu u drugom delu meča Milan je imao u 71. minutu kada je RUben Loftus-Čik posle udarca sa ivice kaznenog prostora pogodio prečku. 

Novu šansu Englez je imao šest minuta kada je golman Lečea imao jednu neverovatnu intervenciju, čime je sprečio Milan da poveća svoju prednost. 

Zanimljiva situacija se desila u 80. minutu kada je Davide Bartesaki dobio crveni karton posle svega pet minuta koliko je bio na terenu. 

Od srpskih fudbalera Luka Jović je bio na terenu od 76. minuta kada je zamenio  Tejmija Ejbrahama, dok je Strahinja Pavlović presedeo na klupi.  

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

7 h

Novo Sport Video Menu