Nova vest
Fudbal 0

27.9.2024.

22:21

Girasi za delirijum Dortmunda – od 0:2 do 4:2

Još jednu goleadu priredili su fudbaleri Borusije iz Dortmunda svojim navijačima, ovog puta sa srećnim krajem po njih.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Ekipa trenera Nurija Šahina savladala je u prvoj utakmici 4. kola Bundeslige Bohum na svom terenu rezultatom 4:2 (1:2), i to posle preokreta u drugom poluvremenu.

Junak domaćih bio je razgoropađeni Seru Girasi, pojačanje iz Štutgarta, u petak uveče dvostruki strelac za Dortmund. 

Gvinejac, koji je i minulom kolu, u debaklu protiv bivšeg kluba 1:5, bio strelac, potvrdio je epitet velikog pojačanja, namestio je "nišan" i ovog puta, pa Bohumu nije bilo spasa. 

Trgli su se Šahinovi igrači posle nokdauna u prvom poluvremenu, umalo i nokauta u 33. minutu, kada je igrač gostiju Boadu, pri vođstvu Bohuma od 2:0, šutirao tik pored stative.

Tako je ostala da tinja nada da domaći mogu do preokreta, što su toliko puta činili pred svojom vernom publikom. I ove večeri do trijumfa ih je nosio "žuti zid".

Prethodno, gostima su opipljivu prednost doneli Bero i De Vit u samo pet minuta, u 16. i 21. Borusiji se nakon debakla u Štutgartu tada smešio novi...

Ali, isplatila se inicijativa u nastavku, superbrzi Adejemi se rastrčao, bio je pokretač svih najopasnijih napada, neuhvatljiv za čuvare, do kraja je i upisao dve asistencije, a Girasi je bio neumoljiv tokom najjačih udara Borusije.

Najpre je pogodio u 44. minutu, potom je kapiten Džan bio precizan iz penala u 62, da bi sjajni Girasi još jednom matirao golmana Bohuma, za preokret i potpuni delirijum čitavog stadiona.

Tačku na još jednu goleadu Dortmunda stavio je Feliks Nmeka u finišu meča.


Borusija je tako izbegla novu neprijatnost i ostaje pri vrhu tabele Bundeslige, a Girasi, sa četiri gola na svom kontu, primakao se najboljim strelcima lige.

Bundesliga, 5. kolo

Petak
Borusija Dortmund - Bohum 4:2 (1:2)
Girasi 44, 75, Džan 62.p, Nmeka 81

Subota
15:30 RB Lajpcig - Augzburg
15:30 Frajburg - Sent Pauli
15:30 Volfsburg - Šutgart
15:30 Majnc - Hajdenhajm
15:30 Borusija Menhengladbah - Union Berlin
18:30 Bajern - Bajer

Nedelja
15:30 Kil - Ajntraht
17:30 Hofenhajm - Verder

Standings provided by Sofascore

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

9 h

Novo Sport Video Menu