Nova vest
Fudbal 0

26.9.2024.

23:45

Veštačka inteligencija u potrazi za novim Tomasom Milerom

Bajernov Tomas Miler je jedinstven fudbaler. Kako na vreme pronaći zamenu za sada 35-godišnju zvezdu? Bavarci su u potrazi za novim Milerom već upregli i veštačku inteligenciju.

Izvor: dpa-prototype.de

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Šef IT sektora bavarskog giganta Mihael Fihtner kaže da tehnologija može da pomogne pri identifikovanju budućih fudbalskih zvezda, ali da je to još u povoju.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Veštačka inteligencija je, na primer, već primenjiva u skautingu pri proceni sklonosti igrača povredama. Time smo se već intenzivno zabavljali u prošloj sezoni", rekao je na jednom kongresu u Minhenu.

Nove alatke, međutim, mogu da učestvuju i u prepoznavanju osobina, pa i da predlože kandidate na pitanje: "Koji mladi igrač može da postane novi Tomas Miler?"

Inače, dodao je Fihtner, mnogostruki osvajač Bundeslige sebe ne vidi kako se za pažnju i značaj nadmeće sa domaćom konkurencijom. "

Ne strahujemo da će današnji navijač Bajerna sutra postati navijač Bajera iz Leverkuzena. Brine nas da ne izgubimo značaj, pa da naš navijač interes ne prebaci na, recimo, američki fudbal ili na Tejlor Svift."

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

6 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

17 h

Novo Sport Video Menu