Nova vest
Fudbal 1

26.9.2024.

17:38

Preokret: Siti neće snositi nikakve posledice?!

Od najavljenih tektonskih promena u Premijer ligi i mogućeg izbacivanja Mančester sitija iz najjačih takmičenja izgleda da neće biti ništa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Prema britanskim medijima, aktuelni šampion ne samo da neće biti izbačen iz Premijer lige ili Lige šampiona, već neće snositi nikakve kazne za kršenje finansijskih pravila, uprkos čak 115 prijava podnetih protiv njih zbog izbegavanja pravila fer-pleja.

Ovaj razvoj događaja potvrđuje odbacivanje predloga Premijer lige o legalnosti transakcija putem TPA (Third Party Agreements), koji su ukazivali na moguće finansijsko dopingovanje kroz sponzorstva pod kontrolom vlasnika.

Prema saznanjima, čak jedna trećina Sitijevih sponzora dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, odakle su vlasnici kluba. Međutim, klubovi su iznenađujuće odbacili predlog da dostave ugovore nezavisnoj komisiji koja bi procenila da li su sponzorski ugovori prenaduvani, što je išlo u korist Mančester sitiju.

Uoči sastanka u Londonu, odluka da se odbaci predlog o transparentnosti sponzorstava dodatno je olakšala položaj Sitija u ovoj pravnoj bici.

Aktuelni šampion je najavio da će tužiti Premijer ligu na osnovu zakona o konkurenciji, tvrdeći da je objavljivanje liste povezanih kompanija sa klubom diskriminatorsko i protivno principima slobodnog tržišta.

Iako konačna odluka o mogućoj kazni treba da bude doneta početkom sledeće godine, sve više se spekuliše da će Siti uspeti da izbegne bilo kakvu ozbiljnu sankciju, uključujući oduzimanje bodova, a kamoli izbacivanje iz takmičenja. 
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

6 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

17 h

Novo Sport Video Menu