Nova vest
Fudbal 3

26.9.2024.

15:02

Vlahović stavio tačku na sve priče, pa citirao Đokovića: "Tada postajem nervozan"

Srpski fudbaler i prvotimac Juventusa Dušan Vlahović je govorio o trenutnom stanju kluba i sopstvenom učinku.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Juventus se suočava s krizom rezultata u Seriji A, nakon tri uzastopne utakmice bez pobede i bez postignutog gola. Posebna pažnja ovih dana usmerena je na srpskog napadača Dušana Vlahovića, nakon što ga je trener Tijago Mota izveo sa terena na poluvremenu meča protiv Napolija koji se završio bez golova. 

Iako su mediji spekulisali o mogućim nesuglasicama između 24-godišnjeg Vlahovića i brazilskog stručnjaka, napadač je u intervjuu za DAZN, koji je preneo Kalčomerkato, jasno stavio do znanja da nema nikakvih problema ni sa trenerom, ni sa saigračima.

"Dobro se uklapam sa Tijagom Motom, bolje dolazim do izražaja jer je taj stil više po mojoj meri. Ipak, kod mister (Masimilijana) Alegrija sam uvek bio dostupan i uvek rado izvršavao sve zadatke koje mi je tražio", rekao je Vlahović, pa govorio o svom učinku citiravši Novaka Đokovića.

"Ne postavljam sebi ograničenja, uvek podižem letvicu. Nikad nisam bio zadovoljan, čak ni u sezoni prelaska iz Fiorentine u Juventus, kad sam dao 24 gola. Uvek može bolje. Kad se stvari na terenu ne odigraju kako treba, postajem nervozan. Ipak, radim na tome da se lišim toga jer je beskorisno. Kako je rekao Đoković, ‘Moja najveća sposobnost je umeće brisanja grešaka‘".

Srpski napadač se takođe osvrnuo i na trku za titulu.

"Biće to dvoboj sa nama samima. Mnogo timova može da igra, pa je prerano reći ko nam je najozbiljniji takmac. Inter je bio najbolji tim čitave prošle godine, bez trunke sumnje, veoma su jaki. Ipak, ove godine će detalji presuditi ko će osvojiti prvenstvo", zaključio je Vlahović.

Podsetimo, Juventus je poslednjih nekoliko utakmica u Seriji A odigrao bez golova, uključujući mečeve protiv Rome, Empolija i Napolija, što je izazvalo zabrinutost među navijačima. Ipak, ekipa iz Torina ima šansu da prekine ovaj niz već sledeće nedelje na gostovanju Đenovi.

S druge strane, u Ligi šampiona Juventus je bio uspešniji, savladavši PSV u prvom kolu sa 3:1. Vlahović je u toj utakmici asistirao za pogodak Argentinca Nika Gonzalesa, čime je zapečatio pobedu "bjankonera" i pokazao da, uprkos problemima u domaćem šampionatu, Juventus može da bude konkurentan na evropskoj sceni.
 




 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

23 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Promo

Telefon na 36 rata u Yettelu

Korisnici novih paketa Yettela mogu da kupe telefon na čak 36 rata preko Yettel Banke. Uz to automatski dobijaju i tri godine garancije na uređaj, bez dodatnih troškova.

Promo

15:56

2 h

Novo Sport Video Menu