Nova vest
Fudbal 5

24.9.2024.

22:46

Komo upropastio Vlahovićev debi – Fabregas ispisao istoriju u Bergamu

Dva potpuno različita poluvremena smo gledali na stadionu u Bergamu, gde je Komo ispisao istoriju i došao do prve pobede (3:2) u Seriji A posle 21. godine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Izabranici Seska Fabregasa su tako prvi put od starta sezone upisali tri boda i to na meču, gde se to i najmanje očekivalo. 

U utakmici koja se igrala dan kasnije od ranije predviđenog termina, jer teren u Bergamu nije bio u stanju da se na njemu odigra utakmica u ponedeljak, pa je sve pomereno za 24 sata. 

Narednog dana vremenske prilike su bile dosta bolje i teren je bio u dosta boljem stanju i stekli su se svi uslovi da se utakmica održi. 

Nije Atalanta briljirala i u prvom delu meča gde je Komo čak imao i više udaraca na gol, dok je samo na strani domaćina bio posed lopte. 

Ipak posle prvog poluvremena je na semaforu stajalo 1:0, jer je Davide Zapakosta u 18. minutu doveo svoj tim do prednosti. 

Ali zato se situacija na terenu u drugom delu meča okrenula za 180 stepeni. Samo što je krenula lopta sa centra, Komo je došao do izjednačenje i to preko svog napadača Gabrijelea Strefece. 

Nije ni deset minuta prošlo, a Komo je ponovo šokirao sve navijača na stadionu Gevis. Krenuo je jedan opasan napad gostiju, fudbaler gostiju se odvažio i sa preko 20 metara uputio udarac ka golu, a Sead Kolašinac se našao na pogrešnom mestu i njega je lopta pogodila i tako promenila pravac i prevarila golmana Atalante, te na kraju završila u mreži. 

Ni tu nije bio kraj problemima Atalante, koja definitivno nije bila na nivou utakmice koju je odigrala protiv Arsenala u Ligi šampiona. 

Aliju Fadera je lako probio odbranu Atalante probio je po levoj strani kaznenog prostora, odakle je preciznim udarcem pogodio donji desni ugao gola Karnezekija. 

Gasperini je potom u igru uveo i sve raspoložive snage, među njima su i dvojica srpskih fudbalera, Lazar Samardžić i Vanja Vlahović. 

Za Vlahovića je ovo istorijski momenat, jer su ovo prvi minuti u dresu Atalante u Seriji A. 

Do kraja meča Atalanta je pokušavala na sve načine da nekako izbegne treći poraz od starta sezone. 

Glavni organizator igre je bio Lazar Samardžić, koji je često usmeravao napade Atalante, ali golova nije bilo tako da su se izabranici Đanpjera Gasperinija morali pomiriti sa porazom, kojim su igrom pogotovo u drugom poluvremenu i zaslužili. 

Vlahović je uspeo da u finišu meča izbori penal, koji je u gol pretvorio Ademola Lukman, ali vremena posle drugog gola Atalante više nije bilo. 

Atalanta je tako ekipa koja je do sada primila najviše golova od svih ekipa u Seriji A, čak 11. 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

Boks

"Revanš? Ko plati više"

Engleski bokser Danijel Duboa, koji je u subotu pobedio Entonija Džošue i zadržao titulu u teškoj kategoriji, izjavio je da bi voleo revanš protiv Džošue ili Oleksandera Usika.

B92.sport

23:45

1 h

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

17 h

Novo Sport Video Menu