Nova vest
Fudbal 13

24.9.2024.

18:30

"Gvardiola je uništio fudbal"

Nekadašnji američki fudbaler Tim Hauard kaže da je Pep Gvardiola uništio fudbal.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Tim Hauard je nekadašnji američki golman koji je veći deo karijere proveo u Premijer ligi, a najpoznatiji je po partijama u Evertonu, dok je još branio i za Mančester junajted.

On je ispričao kako je fudbal izgledao u periodu dok je on bio aktivan fudbaler.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


"Pogledajte moju generaciju, bili smo čvrsti, bila je to grupa surovih igrača. Imali smo nekoliko igrača koji donose pobede, koji prave razliku. Greg Berhalter je naterao ekipu da veruje da može da se takmiči, da igra ofanzivan fudbal, da bude dobra napred", rekao je Hauard.

Potom se posebno osvrnuo na Pepa Gvardiolu.


"Pep Gvardiola je uništio fudbal. Pep Gvardiola je sve naučio da mogu da igraju napadački, a ne mogu. Nisu u stanju svi da ga igraju. Samo tri tima na svetu zaista mogu tako da igraju", kaže Tim Hauard u emisiji "To se zove fudbal".

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

12 h

Aktuelno

Kim Kardašijan opet iznenadila VIDEO

Pošto ima više novca nego što može da potroši, nije ni čudo što Kim Kardašijan malo-malo pa nas iznenadi nekom novom modifikacijom u voznom parku. Ovog puta, u pitanju je Tesla Cybertruck.

CarScoops

15:00

5 h

Novo Sport Video Menu