Nova vest
Fudbal 0

23.9.2024.

23:10

Novi stadion, novi i vlasnici – premijerligaš je prodat

Investiciona grupa Fridkin, u vlasništvu američkog milijardera Dena Fridkina, postaće novi većinski vlasnik fudbalskog kluba Everton, preneo je engleski klub.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

"Britansko-iranski biznismen Farhad Moširi, sadašnji vlasnik Evertona, i grupa Fridkin potvrdili su da su postigli dogovor o uslovima prodaje", naveo je klub.

Transakciju mora da potvrdi još nekoliko nadležnih organa, uključujući Premijer ligu, Englesku fudbalsku asocijaciju i Upravu za finansijsko ponašanje, da bi bila finalizovana.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Grupa Fridkin započela je pregovore o kupovini u junu, pre nego što je Everton u julu objavio da dogovor neće biti postignut.

"Zadovoljstvo nam je što smo postigli dogovor da postanemo vlasnici ovog legendarnog fudbalskog kluba. Fokusirani smo na obezbeđivanje neophodnih odobrenja za završetak transakcije. Radujemo se što ćemo obezbediti stabilnost klubu", saopšteno je iz Investicione grupe Fridkin, koja je vlasnik i italijanskog fudbalskog kluba Roma.

Everton je na poslednjem mestu u Premijer ligi, upisavši četiri poraza u prvih pet kola.

Ovo im je inače poslednja sezona na kultnom "Gudison Parku", pre nego što se naredne presele na "Everton stadion" na Bramli-Mur doku.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu