Nova vest
Fudbal 1

23.9.2024.

9:28

Jurić: "Igrači su tužni zbog De Rosija"

Hrvatski trener Ivan Jurić debitivao je pobedom na klupi Rome.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Rimski tim je u petom kolu Serije A upisao prvi trijumf od starta sezone, jer je na svom terenu bio bolji od ekipa Udinezea, koja je na Olimpiku stigla kao prvoplasirana na tabeli.

Roma je na kraju rutinski slavila na ovom meču rezultatom 3:0, posle golova Dovbika, Dibale i Baldanca.

Jurić je posle utakmice da su igrači bili tužni zbog odlaska Danijelea De Rosija.

"Kada sam stigao, igrači su bili jako iskreni prema meni, bili su tužni zbog toga što je Danijele De Rosi smenjen. Cenim to jer ponekad igrači to ne znaju sakriti, ali moglo se videti koliko su bili tužni. Dali su sve od sebe, ali svejedno nisu ostvarili dobre rezultate. Dobro smo radili proteklih dana. Postoje koncepti koje mogu promeniti bez velikih problema. Čak bi i igrači kojima su se rugali mogli promeniti raspoloženje. Momci su zbilja razočarani zbog otkaza De Rosiju i sada sve žele dati za Romu", rekao je Jurić.

Jurić je dobio ugovor do kraj sezone, koji će biti produžen ukoliko izbori plasman u Ligu šampiona.

"Videćemo koliko ćemo izdržati. Početna reakcija je bila odlična. Mislim da je ova ekipa sposobna igrati po ovom stilu fudbala. Puno je novih igrača koji moraju pohvatati konce. Tražim zadatke koje neki odmah razumeju, dok je drugima potrebno vreme, to je normalno. Tražim pritisak, agresiju, kontrolu utakmice i brzo odigravanje lopte. Ovo je tek prva utakmica. Videćemo šta će se događati u iduće dve nedelje", dodao je Jurić, kojem je Roma najveći posao u trenerskoj karijeri.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu