Nova vest
Fudbal 4

21.9.2024.

13:45

Pljušte otkazi posle senzacionalnog preokreta u Nemačkoj

Bivši Budnesligaš Šalke rolazi kroz teške trenutke i u "Cvajti" gde je u petak pretrpeo šokantan poraz od Darmštata na svom terenu (3:5) iako je vodio na poluvremenu 3:0.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Bio je to i poslednji meč na kojem je ekipu vodio dosadašnji trener Karel Gerets (42), jer mu je klub brzo posle utakmice uručio otkaz i tako stavio tačku na saradnju koja je trajala 11 meseci.

Pored Geretsa, klub je napustio i njegov pomoćnik, kao i sportski direktor kluba Mark Vilmots, bivši belgijski reprezentativac.

Rukovodstvo kluba iz Gelzenkirhena označilo je ovaj trojac kao najodgovorniji za posrtanje ekipe koja u novoj sezoni, posle šest kola, ima tek jednu pobedu, jedan remi i četiri poraza, uz gol-razliku 12:16.

Promene su bile preko potrebne nakon lošeg otvaranja sezone i šokantnog poraza od Darmštata, ali se one prave tek očekuju. Prva je svakako imenovanje trenera koji će pokušati da konsoliduje ekipu.

Do tada, brigu o timu vodiće dosadašnji trener U23 selekcije Jakob Fimpel, dok će Ben Manga (50), dosadašnji "planer ekipe", preuzeti rukovođenje sportskim sektorom.

Ovi potresi se verovatno ne bi ni desili, možda bi se svakako dogodili u nekom narednom periodu, da ekipa nije ispustila ogromnu prednost koju je akumulirala u prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme bilo je, najblaže rečeno, potpuna katastrofa po domaći sastav, a senzacionalan po goste koji su na krilima trostrukog strelca Isaka Lidberga režirali najveći preokret sezone.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

ABA

Megina poruka pred start sezone: "Tradicionalno..."

Izuzetno bitna utakmica za oba tima na otvaranju nove sezone ABA lige. Biće nam potrebno puno koncentracije i energije da bismo pobedili na teškom terenu u Novom Mestu, izjavio je trener Mege Marko Barać uoči meča sa Krkom u prvom kolu nove sezone u regionalno

Tanjug

16:23

9 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu